2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Rangos elismerést kapott a mesefesztivál

Ismét eredményesen szerepelt Szekszárd az Országos Városmarketing Díj kapcsán életre hívott megmérettetésen. A meghirdetett hét tárgykör közül a rendezvény-esemény kategóriában nyújtotta be pályázatát a megyeszékhely, és a 12 fős szakmai zsűri döntése alapján városmarketing-gyémántdíjjal és -védjeggyel jutalmazta a szekszárdi Háry János Mesefesztivált – értesültünk a Polgármesteri Kabinet közleményéből.

A díjat dr. Haag Éva alpolgármester vette át Budapesten, a Magyar Marketing Szövetség által szervezett Márkamonitor Márkaépítés konferencián. A 2018-ban immáron harmadik alkalommal megrendezett Mesefesztivál célja, hogy fiatal tehetségeket mutasson be a Szekszárdon és térségében élő gyermekeknek, akik a programok alkalmával testközelből élhetik át a mesevilág varázsát.


Harmadik alkalommal szervezték meg a gyerekeknek szóló rendezvényt a megyeszékhelyen. fotó: Nagy Nándor

Az idén is nagy sikerrel zajló rendezvényen a közönség megismerkedhetett neves meseírókkal, illusztrátorokkal, előadóművészekkel. Szekszárd már kétszeres gyémántdíjasnak mondhatja magát, hiszen tavaly a Szekszárdi Szüreti Napok is kiérdemelte a rangos elismerést.

Gyermeknap alkalmából, május utolsó hétvégéjén Szekszárd a gyermekek városává alakult. fotó: Nagy Nándor

A gyerekek körében népszerű rendezvény az ország elismerését is magáénak tudhatja. fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.