2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Győr

Razzia: alkoholfogyasztásért büntettek

Lakossági igénynek eleget téve közös razziát tartott nemrég a rendőrség és a közterület-felügyelet Győr-Szigetben és Újvárosban, ami a közterületi alkoholfogyasztás, a hangoskodás és szemetelés ellen irányult. Ígérték, nem ez volt az utolsó ilyen akció.

A rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársainak eligazítása a Bercsényi ligetnél zajlott, majd innen indultak a kijelölt helyszínek felé, elsősorban a Liget utcába.


Előfordul a szemetelés és a közterületre való piszkítás is
Illusztráció: HAK

– Győr közbiztonsága kiváló, Győr-Sziget és Újváros helyzete is rendezett – kezdte Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője. – Ismerünk azonban három-négy gócpontot, ahol a problémák folyamatosan előjönnek: tivornyázás, szemetelés, hangoskodás, amit az itt élők érthető módon nehezen tűrnek el.

– Több bejelentés érkezett hozzánk és az illetékes önkormányzati képviselőhöz is – kezdte Truka István, a Győri Közterület-felügyelet és Mezei Őrszolgálat vezetője. – Beköszöntött a jó idő, s sajnálatos módon nem csupán azok jelennek meg a közterületeken, akik betartják a szabályokat, hanem azok is, akik alkoholt fogyasztanak és köztisztasági szabálysértéseket is elkövetnek. Ezek visszaszorításának érdekében hajtottunk végre ezt a közös akciót a rendőrséggel.


A rendőrök ellenőrizték a tivornyázókat
Illusztráció: HAK

A hatályos jogszabály alapján a közterületi alkoholfogyasztás és szemetelés kapcsán az intézkedő rendőr vagy közterület-felügyelő 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja a szabálysértőket.

– Most három személlyel szemben szabtunk ki helyszíni bírságot tiltott alkoholfogyasztás miatt – zárta Truka István.

A lakossági összefogásra továbbra is szükség van, arra is, hogy azonnal jelezzék, ha szabályellenes viselkedést észlelnek. Erre biztat mindenkit Szeles Szabolcs is: – Fontos, hogy sem a lakosságnak, sem nekem nem feladatom a rendfenntartás, tehát továbbra is arra kérek mindenkit, a hivatalos csatornákon keresztül kérjen segítséget, tegyen bejelentést. A mostanihoz hasonló ellenőrzések pedig vélhetően egyre gyakrabban várhatók, folyamatosan egyeztetünk a hatóságokkal – zárta a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.