EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Razzia: alkoholfogyasztásért büntettek

Lakossági igénynek eleget téve közös razziát tartott nemrég a rendőrség és a közterület-felügyelet Győr-Szigetben és Újvárosban, ami a közterületi alkoholfogyasztás, a hangoskodás és szemetelés ellen irányult. Ígérték, nem ez volt az utolsó ilyen akció.

A rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársainak eligazítása a Bercsényi ligetnél zajlott, majd innen indultak a kijelölt helyszínek felé, elsősorban a Liget utcába.


Előfordul a szemetelés és a közterületre való piszkítás is
Illusztráció: HAK

– Győr közbiztonsága kiváló, Győr-Sziget és Újváros helyzete is rendezett – kezdte Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője. – Ismerünk azonban három-négy gócpontot, ahol a problémák folyamatosan előjönnek: tivornyázás, szemetelés, hangoskodás, amit az itt élők érthető módon nehezen tűrnek el.

– Több bejelentés érkezett hozzánk és az illetékes önkormányzati képviselőhöz is – kezdte Truka István, a Győri Közterület-felügyelet és Mezei Őrszolgálat vezetője. – Beköszöntött a jó idő, s sajnálatos módon nem csupán azok jelennek meg a közterületeken, akik betartják a szabályokat, hanem azok is, akik alkoholt fogyasztanak és köztisztasági szabálysértéseket is elkövetnek. Ezek visszaszorításának érdekében hajtottunk végre ezt a közös akciót a rendőrséggel.


A rendőrök ellenőrizték a tivornyázókat
Illusztráció: HAK

A hatályos jogszabály alapján a közterületi alkoholfogyasztás és szemetelés kapcsán az intézkedő rendőr vagy közterület-felügyelő 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja a szabálysértőket.

– Most három személlyel szemben szabtunk ki helyszíni bírságot tiltott alkoholfogyasztás miatt – zárta Truka István.

A lakossági összefogásra továbbra is szükség van, arra is, hogy azonnal jelezzék, ha szabályellenes viselkedést észlelnek. Erre biztat mindenkit Szeles Szabolcs is: – Fontos, hogy sem a lakosságnak, sem nekem nem feladatom a rendfenntartás, tehát továbbra is arra kérek mindenkit, a hivatalos csatornákon keresztül kérjen segítséget, tegyen bejelentést. A mostanihoz hasonló ellenőrzések pedig vélhetően egyre gyakrabban várhatók, folyamatosan egyeztetünk a hatóságokkal – zárta a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.