2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Extra

Rékasi számára veszélyes lenne egy újabb műtét

Veszélyes lehet egy újabb orvosi beavatkozás Rékasi Károlynak – derült ki tegnap a színész tárgyalásán egy orvosi szakértői véleményből. Rékasinak három évvel ezelőtt volt motorbalesete, többször műtötték, a vele ütköző autós azonban nem érzi magát felelősnek.

Tegnap folytatódott a bíróságon a Rékasi Károly közlekedési balesetével kapcsolatos per, a színész azonban külföldön forgat, ezért nem tudott jelen lenni. A vádlott, R. Miklós új védővel érkezett a tárgyalásra. Mint ismert, 2015 júniusában történt a baleset, amikor R. Miklós autója összeütközött a motorral haladó Rékasival. A színész hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték, hat csontja eltört, egyik lába négy centivel rövidebb lett. Több csavart is beültettek a lábába, az egyik azonban később eltört. R. Miklós szerint nem véletlenül: korábban elmondta, tudomása van arról, hogy a motorbaleset után Rékasinak lovasbalesete is volt, és felhívta a figyelmet egy olyan interjúra is, amelyben a színész állítólag arról beszél, hogy a túlzott megerőltetéstől sérült meg a lábában a rögzítő csavar. Rékasi korábban úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem volt lovasbalesete, és nem erőltette túl magát. A felolvasott új orvosi szakvélemény megalapozottnak tartotta az előzőt, azaz szerintük Rékasi nem okozhatta magának a csavartörést. Ezt azonban a vádlott és védője továbbra sem fogadja el:
„Nem értünk egyet azzal a szakértői megállapítással, hogy ezek a mikrotörések önmaguktól alakultak ki. Azon is elgondolkodtunk, hogy magánszakértőt fogadunk” – mondta a vádlott új ügyvédje, dr. Mohácsy Lénárd.
Az orvos szakértői vélemény kitér arra is, hogy az esetleges újabb műtétek hatására nő a fertőzés kockázata.
„Zárt törések osteosynthesise esetében a nagy statisztikák alapján a szövődmény 2–5 százalék között mozog, ismételt, második vagy harmadik műtétnél ez a fertőzési kockázat az 5–10 százalékos mértéket éri el” – hangzott el, Rékasinak tehát alaposan át kell gondolnia, hogy vállalkozik-e valaha újabb műtétre.


Rékasi Károly
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Hamar rátalált a boldogság Csobot Adélra, hisz annak ellenére, hogy még csak 24 éves, már menyasszony, és két gyönyörű kisfiú büszke édesanyja. Kisebb gyermekének, Ádinnak augusztusban adott életet, és noha anno nagyon meghitt körülmények között akarta elárulni párjának, Istenes Bencének, hogy újra babát vár, ez korántsem jött össze.

 • Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Több hónapos vívódás után végleg búcsút intett egymásnak Pintér Tibor és Rubos Frida. A fiatal lány többé nem él együtt a színésszel, aki már bánja, hogy a kapcsolatuk végén olyan sokat veszekedtek.

 • Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Owen Wilson harmadik gyermeke már több mint egy hónapos, de a színész nem kíváncsi rá. Még nem látogatta meg a kis Lylát, sőt nem is tartja édesanyjával a kapcsolatot, és gyerektartást sem fizet.