EUR: 332,10 Ft
CHF: 304,20 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Extra

Rékasi számára veszélyes lenne egy újabb műtét

Veszélyes lehet egy újabb orvosi beavatkozás Rékasi Károlynak – derült ki tegnap a színész tárgyalásán egy orvosi szakértői véleményből. Rékasinak három évvel ezelőtt volt motorbalesete, többször műtötték, a vele ütköző autós azonban nem érzi magát felelősnek.

Tegnap folytatódott a bíróságon a Rékasi Károly közlekedési balesetével kapcsolatos per, a színész azonban külföldön forgat, ezért nem tudott jelen lenni. A vádlott, R. Miklós új védővel érkezett a tárgyalásra. Mint ismert, 2015 júniusában történt a baleset, amikor R. Miklós autója összeütközött a motorral haladó Rékasival. A színész hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték, hat csontja eltört, egyik lába négy centivel rövidebb lett. Több csavart is beültettek a lábába, az egyik azonban később eltört. R. Miklós szerint nem véletlenül: korábban elmondta, tudomása van arról, hogy a motorbaleset után Rékasinak lovasbalesete is volt, és felhívta a figyelmet egy olyan interjúra is, amelyben a színész állítólag arról beszél, hogy a túlzott megerőltetéstől sérült meg a lábában a rögzítő csavar. Rékasi korábban úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem volt lovasbalesete, és nem erőltette túl magát. A felolvasott új orvosi szakvélemény megalapozottnak tartotta az előzőt, azaz szerintük Rékasi nem okozhatta magának a csavartörést. Ezt azonban a vádlott és védője továbbra sem fogadja el:
„Nem értünk egyet azzal a szakértői megállapítással, hogy ezek a mikrotörések önmaguktól alakultak ki. Azon is elgondolkodtunk, hogy magánszakértőt fogadunk” – mondta a vádlott új ügyvédje, dr. Mohácsy Lénárd.
Az orvos szakértői vélemény kitér arra is, hogy az esetleges újabb műtétek hatására nő a fertőzés kockázata.
„Zárt törések osteosynthesise esetében a nagy statisztikák alapján a szövődmény 2–5 százalék között mozog, ismételt, második vagy harmadik műtétnél ez a fertőzési kockázat az 5–10 százalékos mértéket éri el” – hangzott el, Rékasinak tehát alaposan át kell gondolnia, hogy vállalkozik-e valaha újabb műtétre.


Rékasi Károly
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek