EUR: 325,63 Ft
CHF: 280,05 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Külföld

Rekordáron kelt el Sisi napernyője

Rekordáron keltek el a Habsburg-házhoz köthető emléktárgyak a Dorotheum aukciósház három nappal ezelőtti bécsi árverésén. Sisi magyar koronával díszített napernyőjét 18 750 euróért (6,5 millió forintért), a becsült ár mintegy háromszorosáért vihette haza egy szerencsés licitáló.

Az aukciós kínálatban volt még az osztrák császár legfinomabb kecskebőrből készült, selyemmel bélelt házi cipője is, amiért 11 250 eurót (3,5 millió forintot) fizetett új tulajdonosa. Felesége, Sisi selyemszatén cipellője még drágábban, 21 250 euróért, vagyis több mint 7 millió forintért kelt el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Legkevesebb két ember meghalt a vasárnap esti torontói lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is életét vesztette, a sebesültek száma 13 – közölte a város rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

 • Lecsukták az elkóborolt mopszot

  Lecsukták az elkóborolt mopszot

  A szabadságra áhítozó mopsz élete legnagyobb kalandja helyett hamar a hűvösön találta magát. A New Jersey-i rendőrök ugyanis gyorsan elkapták a gazdájától elkóborló ebet, majd azonnal le is tartóztatták gaztettéért.

 • A nap képe: Kapás van!

  A nap képe: Kapás van!

  Patrick Marshall több órát töltött a szabadban csak, hogy megvárja a legtökéletesebb pillanatot, hogy lencsevégre kaphassa a halászó rétisast.