EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Külföld

Rekordáron kelt el Sisi napernyője

Rekordáron keltek el a Habsburg-házhoz köthető emléktárgyak a Dorotheum aukciósház három nappal ezelőtti bécsi árverésén. Sisi magyar koronával díszített napernyőjét 18 750 euróért (6,5 millió forintért), a becsült ár mintegy háromszorosáért vihette haza egy szerencsés licitáló.

Az aukciós kínálatban volt még az osztrák császár legfinomabb kecskebőrből készült, selyemmel bélelt házi cipője is, amiért 11 250 eurót (3,5 millió forintot) fizetett új tulajdonosa. Felesége, Sisi selyemszatén cipellője még drágábban, 21 250 euróért, vagyis több mint 7 millió forintért kelt el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.