EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Rekordokat döntött a Sörfesztivál

Majka & Curtis, Wellhello, Halott Pénz – a fesztiválszezon legnépszerűbb magyar sztárjai léptek fel a 6. Tatabányai Sörfesztiválon. Péntektől vasárnapig minden este teljesen megtelt az Árpád tér és környéke: több ezren választották programjuknak a város legnagyobb buliját.

– Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője. – Az időjárás is kegyes volt hozzánk, pedig a csütörtöki szakadó esőnél még féltünk attól, hogy esetleg elázunk. Úgy érzem, jól sikerült a fellépők kiválasztása, minden korosztály megtalálta a neki tetsző előadót a kínálatban.


Schmidt Csaba polgármester (jobbra) Tatabánya Sörével koccintott a fesztivál sikerére

A sörfesztivál főszereplője

Helyi csoportok is bemutatkoztak

Már a fesztivál első napján hatalmas tömeg gyűlt össze a belvárosban, hiszen a fiatalok két kedvence, a Punnany Massif és a Halott Pénz lépett színpadra, miközben a Megyeháza parkolóban az Anna & the Barbies tartott kiváló hangulatú koncertet. A rendezvény hangulatát másnap a megye rádiójának kitelepülése, valamint Majka & Curtis, illetve a Road zenekar fellépése fokozta, különösen Majkáék bulija mozgatta meg a táncos lábakat.

Vasárnap a tatabányai gyökerekkel rendelkező feltörekvő banda, a Primrose Paradise alapozta meg a kiváló kedvet, majd a Neoton Família örökzöld slágereit élvezhette a közönség a maratoni, kétórás koncert keretében. A tempó nem volt kisebb a Megyeháza előtt sem: itt a június elején vadonatúj albummal jelentkező Honeybeast csapott a húrokba. A zenekar énekesnője, Tarján Zsófia a fellépésük előtt és alatt is többször elmondta: imádják a tatabányai publikumot, mindig örömmel jönnek el városunkba.


A koncertek mellett a finom harapnivalók és a sörkülönlegességek vonzották a látogatókat. Ízesített, gyümölcsös aromájú cseh sörök, Tatabánya Söre és a hagyományos, klasszikus nedűk is várták a szomjukat oltani vágyókat. Az eddigi legnagyobb szabású programot tudhatja tehát maga mögött a Tatabányai Sörfesztivál, ami már évek óta nemcsak a város, hanem a térség egyik kiemelkedő rendezvénye is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.