2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Rekordsebességű helyreállítás Szilvásváradon

Június 11-én éjszaka hatalmas mennyiségű eső zúdult Szilvásváradra, ami megrongálta a Szalajka-völgy erdei kisvasútjának a töltését. Az Egererdő Zrt. szakembereinek öt nap sem kellett a helyreállításhoz.

A 181 mm csapadékot a Szalajka-patak nem tudta elvezetni, így a víz lakóépületeket és garázsokat öntött el, komoly károkat okozva Szilvásvárad, Nagyvisnyó és Dédestapolcsány lakóinak. A turisztikai szezonban érkezett zivatar a kisvasút Halastó megállójának közelében 30 méter szélességben 5-8 méter mélyen kimosta a vasúti töltést, ezért a szerelvények közlekedését le kellett állítani. A helyreállítást azonnal megkezdték, a leszakadt partfal feltöltésére 56 teherautónyi ágyazati anyagot használtak fel, amit megfelelően tömörítettek. A teljes pályát letakarították a rárakódott gallyaktól és hordaléktól. A természeti kár értékét közel 110 millió forintra becsülik a szakemberek. A szükséges műszaki ellenőrzések után június 16-án helyreállt a vasúti menetrend és ismét szállít turistákat a szilvásváradi kisvasút – tudtuk meg az Egererdő Zrt. kommunikációs vezetőjétől.


Fotó: Egererdő
Rosszkor jött a természeti kár a turistaszezonban

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.