EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Remek évet zárt a Veszprémi KKFT

A negyedik helyen zárta a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságot a Veszprémi KKFT csapata. Éles József sportigazgató az idény elején új vezetőedzőt ültetett a kispadra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkező Vágó Attila pedig nem tétlenkedett: rövid idő alatt összerakott egy főként fiatal kézilabdázókra támaszkodó, ütőképes együttest.

Jól indította az évet a VKKFT (fotó: Zatkalik Dániel)

– Az őszünk főként a keret összeszoktatásáról szólt. Nekem is meg kellett ismernem a játékosokat, s nekik is fel kellett venniük azt a stílust, amit megköveteltem. Ebben a periódusban még becsúszott egy-egy olyan vereség, amikor egy már „megnyert” meccset hagytunk kicsúszni a kezünkből – tekintett vissza a kezdetekre Vágó Attila, aki az ötödik helyen telelhetett új csapatával.


Folyamatosan fejlődött a gárda (fotó: Zatkalik Dániel)

A folytatás aztán még jobbra sikerült. A tizenéves játékosokat rendszeresen szerepeltető Veszprémi KKFT otthonában még a későbbi bajnok Vecsés is vért izzadt, utolsó hét meccsét pedig magabiztosan behúzta Vágó Attila együttese. – Ebben a periódusban már szépen összeszokott a gárda, jó hangulat jellemezte a társaságot az edzéseken és a meccseken is. Sikerült kialakítani egy egészséges versengést a posztokon belül, ami jó morált szült, és vitte előre a csapat szekerét. Ha azt nézem, hogy előttünk csak olyan együttesek végeztek, amelyeknél kimondva-kimondatlanul a feljutás volt a cél, s a játékoskeretben és a pénzügyi lehetőségekben is előttünk jártak, akkor azt mondhatom, hogy sikerült kihoznunk a maximumot ebből a szezonból – értékelt Vágó Attila, akit nemrégiben Jenővári István-díjjal jutalmaztak.

Jövőre az osztálytartás lesz a cél (fotó: Zatkalik Dániel)

Ezt az elismerést kiemelkedő nevelőedzői munka elismeréseként ítéli oda a Magyar Kézilabda Szövetség. Vágó Attila a válogatottban is bemutatkozó Bartók Donát karrierjének elindításában szerzett elévülhetetlen érdemeket.


A szakember minimális célként az osztálytartást nevezte meg a következő szezonban, amikor az utolsó öt gárda búcsúzik majd a másodosztálytól. – Az erőviszonyokat minden bizonnyal csak két-három forduló elteltével lehet majd felmérni. A jövő évi keretünk alakulóban van még, de a bennmaradást mindenképp szeretnénk kiharcolni, és továbbra is fiatal magyar játékosokkal képzeljük el a jövőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.