EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Veszprém

Remek évet zárt a Veszprémi KKFT

A negyedik helyen zárta a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságot a Veszprémi KKFT csapata. Éles József sportigazgató az idény elején új vezetőedzőt ültetett a kispadra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkező Vágó Attila pedig nem tétlenkedett: rövid idő alatt összerakott egy főként fiatal kézilabdázókra támaszkodó, ütőképes együttest.

Jól indította az évet a VKKFT (fotó: Zatkalik Dániel)

– Az őszünk főként a keret összeszoktatásáról szólt. Nekem is meg kellett ismernem a játékosokat, s nekik is fel kellett venniük azt a stílust, amit megköveteltem. Ebben a periódusban még becsúszott egy-egy olyan vereség, amikor egy már „megnyert” meccset hagytunk kicsúszni a kezünkből – tekintett vissza a kezdetekre Vágó Attila, aki az ötödik helyen telelhetett új csapatával.


Folyamatosan fejlődött a gárda (fotó: Zatkalik Dániel)

A folytatás aztán még jobbra sikerült. A tizenéves játékosokat rendszeresen szerepeltető Veszprémi KKFT otthonában még a későbbi bajnok Vecsés is vért izzadt, utolsó hét meccsét pedig magabiztosan behúzta Vágó Attila együttese. – Ebben a periódusban már szépen összeszokott a gárda, jó hangulat jellemezte a társaságot az edzéseken és a meccseken is. Sikerült kialakítani egy egészséges versengést a posztokon belül, ami jó morált szült, és vitte előre a csapat szekerét. Ha azt nézem, hogy előttünk csak olyan együttesek végeztek, amelyeknél kimondva-kimondatlanul a feljutás volt a cél, s a játékoskeretben és a pénzügyi lehetőségekben is előttünk jártak, akkor azt mondhatom, hogy sikerült kihoznunk a maximumot ebből a szezonból – értékelt Vágó Attila, akit nemrégiben Jenővári István-díjjal jutalmaztak.

Jövőre az osztálytartás lesz a cél (fotó: Zatkalik Dániel)

Ezt az elismerést kiemelkedő nevelőedzői munka elismeréseként ítéli oda a Magyar Kézilabda Szövetség. Vágó Attila a válogatottban is bemutatkozó Bartók Donát karrierjének elindításában szerzett elévülhetetlen érdemeket.


A szakember minimális célként az osztálytartást nevezte meg a következő szezonban, amikor az utolsó öt gárda búcsúzik majd a másodosztálytól. – Az erőviszonyokat minden bizonnyal csak két-három forduló elteltével lehet majd felmérni. A jövő évi keretünk alakulóban van még, de a bennmaradást mindenképp szeretnénk kiharcolni, és továbbra is fiatal magyar játékosokkal képzeljük el a jövőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.