EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb IV.kerület

Remekelt az Újpest!

Az elmúlt évtized legnagyobb sikerét érte el az Újpest azzal, hogy a Magyar Kupa-győzelem mellett a bajnokságban megszerezte az ezüstérmet, és ezzel elindulhat az európai kupaküzdelmekben.

Roderick Duchâtelet büszke a csapata teljesítményére (Fotó:ujpestfc.hu)

Roderick Duchâtelet, a csapat tulajdonosa szezonértékelőjében kiemelte, az Újpest FC-nek hosszú ideje nem volt ilyen kiemelkedő eredménye, utoljára az Újpesti Dózsa nyert kupát és volt a bajnokságban a legjobb három között egyszerre, még 1987-ben.
– Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy legjobb játékosaink közül kettőt, Enis Bardhit és Souleymane Diarrát tavaly nyáron veszítettünk el, de ezzel párhuzamosan volt néhány jó átigazolásunk. Habár pár ember még novemberben hangosan kardoskodott az edző leváltása mellett, a csapat most jóval több és stabilabb, mint valaha volt – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, mivel az Újpest egy fontos klub a magyar labdarúgás palettáján, tudják, hogy társadalmi és kulturális kötelezettségük fejleszteni a magyar futballistákat, köztük különösen a fiatalokat.
– Az akadémiánk szépen növekszik, és pár éve már szilárdan működik. Véghez vittünk néhány infrastrukturális fejlesztést is. A szakmai csapatunk már most nagyon jó, de minden évben tovább fogjuk fejleszteni. Úgy hiszem, olyan minőségi játékosokat nevelünk majd ki egyre nagyobb számban, akik az elkövetkező szezonokban képesek lesznek az NB I-ben játszani. Az akadémia a jövőnk, és védeni fogjuk azt minden rendelkezésre álló eszközzel.


A lila-fehér drukkerek rég nem szurkolhattak csapatuknak nemzetközi kupameccsen, de óriási kérdés, hogy a gárda mire lesz képes az európai kupaporondon.
– Ez elsősorban a számunkra elérhető játékosok minőségétől függ. Csak olyan labdarúgókat fogunk igazolni, akik jobbak azoknál, akik az adott pozícióban jelenleg nálunk játszanak. Természetesen az Európa ligás lehetőség vonzóbbá tesz minket a minőségi játékosok szemében, továbbá az a tény is, hogy már bizonyítottuk, képesek vagyunk közvetlenül nagy bajnokságokba játékosokat adni. Tudjuk, hogy érdeklődnek néhány labdarúgónk iránt, de abban is biztosak vagyunk, ha el is adjuk őket, minőségi futballistákkal pótoljuk a távozó játékosokat. Számítok néhány extra kvalitású erősítés érkezésére, és biztos vagyok benne, jó alapunk van arra, hogy egy erős csapatot csináljunk a következő idényre is.

A tulajdonos elmondta, úgy érzi, csapata nem áll készen arra, hogy eljusson az Európa Liga csoportköréig.
– A realitás azt mondatja velem, a csoportkör szinte elérhetetlen, ezért boldog lennék, ha mi lennénk az a magyar csapat, amelyik a legtovább bent marad az Európa Liga-sorozatban. Az előttünk álló években azon kell dolgoznunk, hogy a csoportkörre is alkalmasak legyünk.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.