EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb IV.kerület

Remekelt az Újpest!

Az elmúlt évtized legnagyobb sikerét érte el az Újpest azzal, hogy a Magyar Kupa-győzelem mellett a bajnokságban megszerezte az ezüstérmet, és ezzel elindulhat az európai kupaküzdelmekben.

Roderick Duchâtelet büszke a csapata teljesítményére (Fotó:ujpestfc.hu)

Roderick Duchâtelet, a csapat tulajdonosa szezonértékelőjében kiemelte, az Újpest FC-nek hosszú ideje nem volt ilyen kiemelkedő eredménye, utoljára az Újpesti Dózsa nyert kupát és volt a bajnokságban a legjobb három között egyszerre, még 1987-ben.
– Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy legjobb játékosaink közül kettőt, Enis Bardhit és Souleymane Diarrát tavaly nyáron veszítettünk el, de ezzel párhuzamosan volt néhány jó átigazolásunk. Habár pár ember még novemberben hangosan kardoskodott az edző leváltása mellett, a csapat most jóval több és stabilabb, mint valaha volt – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, mivel az Újpest egy fontos klub a magyar labdarúgás palettáján, tudják, hogy társadalmi és kulturális kötelezettségük fejleszteni a magyar futballistákat, köztük különösen a fiatalokat.
– Az akadémiánk szépen növekszik, és pár éve már szilárdan működik. Véghez vittünk néhány infrastrukturális fejlesztést is. A szakmai csapatunk már most nagyon jó, de minden évben tovább fogjuk fejleszteni. Úgy hiszem, olyan minőségi játékosokat nevelünk majd ki egyre nagyobb számban, akik az elkövetkező szezonokban képesek lesznek az NB I-ben játszani. Az akadémia a jövőnk, és védeni fogjuk azt minden rendelkezésre álló eszközzel.


A lila-fehér drukkerek rég nem szurkolhattak csapatuknak nemzetközi kupameccsen, de óriási kérdés, hogy a gárda mire lesz képes az európai kupaporondon.
– Ez elsősorban a számunkra elérhető játékosok minőségétől függ. Csak olyan labdarúgókat fogunk igazolni, akik jobbak azoknál, akik az adott pozícióban jelenleg nálunk játszanak. Természetesen az Európa ligás lehetőség vonzóbbá tesz minket a minőségi játékosok szemében, továbbá az a tény is, hogy már bizonyítottuk, képesek vagyunk közvetlenül nagy bajnokságokba játékosokat adni. Tudjuk, hogy érdeklődnek néhány labdarúgónk iránt, de abban is biztosak vagyunk, ha el is adjuk őket, minőségi futballistákkal pótoljuk a távozó játékosokat. Számítok néhány extra kvalitású erősítés érkezésére, és biztos vagyok benne, jó alapunk van arra, hogy egy erős csapatot csináljunk a következő idényre is.

A tulajdonos elmondta, úgy érzi, csapata nem áll készen arra, hogy eljusson az Európa Liga csoportköréig.
– A realitás azt mondatja velem, a csoportkör szinte elérhetetlen, ezért boldog lennék, ha mi lennénk az a magyar csapat, amelyik a legtovább bent marad az Európa Liga-sorozatban. Az előttünk álló években azon kell dolgoznunk, hogy a csoportkörre is alkalmasak legyünk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.