2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Rengeteg az útlezárás Budapesten

Bár Budapest folyamatosan szépül és megújul, ez bizony kisebb kellemetlenségekkel is járhat. A Lokál csokorba gyűjtötte azokat a nagyobb közúti felújításokat, amelyek az autósokat, illetve a tömegközlekedést használókat érintik a nyári időszakban.

M3-as metró felújítása

Fotó: Cser Dániel

Hol? Újpest-Központ és a Lehel tér között pótlóbuszok járnak, este 20.30 után és a hétvégén pedig a teljes vonalon.
Mikor? A rekonstrukció évekig tart, a mostani szakasz várhatóan év végéig lesz lezárva.
Lezárás a Szent István körúton

Hol? A Szemere utca és a Bihari János utca közötti útpályát teljes szélességében lezárták, közlekedni – jelzőlámpás szabályozás mellett – a villamosvágányon lehet.
Mikor? Június 27-től augusztus végéig.

1-es villamos felújítása

Hol? Pótlóbusz jár a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között.

Mikor? Július 7-től várhatóan július 28-ig.

Várhatóan július 28-án kezdődik (és augusztus 31-ig tart) a felújítás második szakasza, ekkor a 103-as és a 153-as buszok útvonalát meghosszabbítják a Népligetig.

4-es, 6-os villamos pályafelújítása
Hol? Az Oktogon és a Corvin-negyed között pótlóbusz jár, irányonként egy-egy sávot lezárnak a körúton.
Mikor? Szeptember 2-ig.
Fonódó villamos, Fehérvári út–Etele úti csomópont
Hol? A Fehérvári úton haladó villamosok (17-es, 41-es, 47-es) a teljes vonalukon közlekednek, de az Etele út/Fehérvári út megállóhelyen mindkét irányból érkezve egy másik villamosra kell átszállni.
Mikor? Várhatóan július 6-ig.

Fehérvári-Etele út kereszteződés3
Fotó: Lokál

Fehérvári út-Etele út kereszteződés5
Fotó: Lokál

Sávlezárás az Erzsébet hídnál

Hol? Az Erzsébet híd budai lehajtójában karbantartás miatt lezárták a Döbrentei térre jobbra kanyarodó sávot, illetve éjszakánként a középső sávot sem használhatják.

Mikor? Augusztus 18-ig

Sávlezárások a Dózsa György úton

Hol? A Podmaniczky utcától az Andrássy útig csak két sáv járható. A Benczúr utca felől a Podmaniczky utcáig ugyancsak sávlezárásra kell számítani. A 75-ös és a 79-es trolibusz, valamint a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Vágány utca és a Kassák Lajos utca között több megállót áthelyeztek.

Mikor? Várhatóan október 31-ig.

HÉV-átjáró lezárása
Hol? Az Ország úton, a Pünkösdfürdő utcánál korlátozásra számíthatnak az autósok, illetve átépítés miatt lezárták a HÉV-átjárót. A 160-as, a 186-os, a 923-as és a 960-as autóbusz Pünkösdfürdő utca megállóját áthelyezték.
Mikor? Augusztus 31-ig.

 

Sávlezárás a Csömöri úton


Hol? A Pálya utcában, a Csömöri útnál lezárták a fél útpályát, valamint a Csömöri úttól a Thököly utca irányában egyirányúsították a Pálya utcát, az Eperjesi utcát pedig a Thököly utcától a Csömöri út felé. A 31-es, a 92-es, a 92A és a 130-as autóbusz terelve közlekedik, kifelé nem érinti a József utca megállót. A befelé közlekedő járatok Pálya utca megállóját, illetve a 131-es, a 231-es autóbusz Csömöri út megállóját szintén áthelyezték.

Mikor? Augusztus 30-ig.

Kapcsolódó Cikkek