EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Tech

Robotmérnök Barbie-val inspirál programozásra a Mattel

Robotmérnök Barbie babákat dobott piacra az amerikai Mattel játékgyár. A kedden megjelent négy új, különböző bőr- és hajszínű Barbie-t azért tervezték, hogy a lányok akár már hétéves koruktól megismerkedjenek a programozással.

A Mattel gyár és a Tynker nevű játékos programozóplatform együttműködéséből megszületett robotmérnök Barbie farmernadrágot és kabátot, színes pólót, valamint védőszemüveget visel.


A babákhoz hat ingyenes programozólecke is jár, amely egyebek között logikus gondolkodásra, problémamegoldásra és a kódolás alapjaira okítja a gyerekeket. A lányok megtanulhatják például, miként kell robotokat építeni és táncra képezni őket.

Robotmérnök Barbie /Fotó: Twitter – Barbie

Az amerikai kereskedelmi minisztérium adatai szerint 2017-ben a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikusi állások mindössze 24 százalékát töltötték be nők az Egyesült Államokban.

Barbie-nak már több mint 200 munkája volt, csaknem 60 éves pályafutása alatt egyebek közt elnökként, videójáték-fejlesztőként és űrhajósként is kipróbálta magát.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Holdra készül a Suzuki

    A Holdra készül a Suzuki

    A Suzuki japán nemzetközi autógyártó vállalat és a tokiói székhelyű ispace holdkutató vállalat örömmel jelenti be, hogy a Suzuki a HAKUTO-R, a világ első kereskedelmi holdexpedíciós programjának partnere lett.

  • Megint vizsgálják a Google-t

    Megint vizsgálják a Google-t

    Negyvennyolc amerikai tagállam trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen – jelentette be Ken Paxton texasi ügyész hétfőn Washingtonban.