2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Rothadó állati maradványokat dobott ki a város szélén

Egy birka lenyúzott bundáját, rothadó állati belsőségeket dobott ki az erdőben az illegális szemétlerakó, akit videófelvételen örökített meg egy ott élő „hulladékvadász”.

A kecskeméti szemetelő tette egy újabb arcpirító esete annak, hogy egyesek párforintos tételek miatt is képesek a határba vinni a szemetüket. A szemetelés vétsége a videófelvétel alapján egyértelmű, ahogy a hulladékgazdálkodási törvény ellen való vétség is. A felvételen jól látszik, ahogy a szemetelő autójával egy félreeső helyszínre hajt, ahol a hulladéktól megszabadul, amivel környezetszennyezést hajtott végre a város külterületén.


A tettes messzire hajította az autótól a csomagokat

Így szól a hulladékvadászokhoz tett bejelentés:

Kedves Hulladékvadászok! Kecskemét külvárosában, elég nagy telken lakom, a kamerákat több kisebb-nagyobb incidens (lopás, állatkínzás, szemétlerakás) után rakattam ki. A környékbeliek eleinte nem gondolták, hogy ezek tényleg működnek, mert folytatták ugyanúgy ezeket a dolgaikat a kamerák alatt is, de szerintem most már tudják, hogy valódiak, mert több esetből rendőrségi ügy lett. Szemetelést még nem jelentettem fel, mert ilyen jól még nem sikerült felvenni, vagy ismertem az illetőt és visszadobtam neki a saját udvarába. Illetve azért jelentősen lecsökkentette a szemetelést a kamerák kirakása. Ez az autó vagy ember nem ismerős, és a kameráról sem tud valószínűleg, úgyhogy lehet hogy nem a közvetlen közelben lakik, de azért nem kizárható. Ha megtennék a bejelentést, azt megköszönném. Ebben Önöknek biztosan nagyobb gyakorlatuk van, és hátha komolyabban is veszik, ha erre szakosodott szervezettől jön. Továbbá megnéztem, mit hagyott itt nekem az »úriember« a kidobott csomagokban, és a következőt találtam: egy műanyag zsák, benne valami nagyobb állat (most már rohadó) belsőségeivel, egy nagy doboz, benne egy birkának tűnő állat frissen lenyúzott bundájával, bónuszként egy véres piros dzseki. Lehet, hogy más is van a csomagokban, a felsorolt dolgok azok, amik hozzányúlás nélkül láthatók. A szemetelés ténye maga is felháborított, de ez még jobban, mert úgy gondolta ez a gyökér, hogy egy birka levágásának felesleges alkatrészeitől így a legegyszerűbb megszabadulni, és elhelyezte őket szinte a kapum elé, hogy nézzem és szagoljam én a rohadó állatmaradványokat. Arról nem beszélve, hogy akár veszélyes hulladéknak is minősülhet ez a cucc. Szóval most már akkora a felháborodásom, hogy mindenféle információ, kép, videó közzétételéhez és terjesztéséhez hozzájárulok, sőt megköszönöm.”


A kecskeméti szemetelő szemeteléséről szóló felvételt és a helyszínre kikerült hulladékról beérkezett bejelentést a hulladékvadász-csoport továbbítja az illetékes önkormányzatnak. Hogyan működik a hulladékvadász?  Egy olyan közösségi, bejelentő oldal, amely összefogja a környezettudatos embereket az illegális hulladéklerakás megakadályozására, felszámolására, segítve ezzel az illetékes önkormányzatok munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.