EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,55 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Saját magát égeti az ellenzék

Rokker Zsolti az ellenzék új reménye, leszámolás indult a Jobbikban, megszűnik Juhász Péter folyton kolduló törpepártja, szappanoperába illő átalakulások történtek az MSZP–Párbeszéd frakcióban és még az örök politikai svihák, Schmuck Andor is előkerült – a teljesség igénye nélkül ilyen sztorikkal szórakoztatta magát az ellenzék az utóbbi időben.

Rokker Zsolti az új reménység


MTI Fotó: Kollányi Péter

Ahogy Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter mögé, úgy most a miskolci időközi választáson Erdei Sándor mögé sorakozott fel a teljes ellenzéki paletta, az MSZP-től a Jobbikig. Erdei előadóművész, és bár ő a múlt héten kikérte magának, de az ország csak Rokker Zsoltiként ismeri. Érdekes a felháborodás, hiszen honlapja szerint műsorát mindmáig megrendelheti bárki, és akkor Erdei Sándor jelölt átváltozik Zsoltivá, Nagymuterrá vagy Gyógyegérré.

Belháború a Jobbikban


Fotó: Facebook

Csütörtökön dönt Toroczkai László ásotthalmi polgármester kizárásáról a Jobbik etikai bizottsága. A párt korábbi alelnöke azután került szembe a vezetéssel, hogy a választási vereségbe belebukott Vona Gábor elnöki székéért indult harcban alulmaradt a volt szkinhedvezér Sneider Tamással szemben. Toroczkai ezután platformot alapított a Jobbikon belül, amiért fegyelmi indult ellene, a hozzá csatlakozó Dúró Dórát pedig kizárták a parlamenti frakcióból. Toroczkai legutóbb azzal vádolta a Jobbik vezetését, hogy pénzelni akarták Juhász Péter Együtt nevű, azóta már megszűnt törpepártját.

Kifütyülte magát Juhász

Fotó: Mészáros Diána

Megszűnt a hétvégén Juhász Péter pártja, az Együtt. A mikropárt alig 0,66 százalékot szerzett a választásokon, így vissza kell fizetniük a kampányra kapott 153 milliós állami támogatásukat. Juhászék koldulásba kezdtek, és állításuk szerint a pénz nagy részét összegyűjtötték.

Anett, a megcsalt menyasszony

MTI Fotó: Máthé Zoltán

„Olyan ez, mint amikor a nászéjszakán megcsalják a menyasszonyt. A vőlegény eredetileg lakást ígért, aztán csak egy használt mosógépet ad, miközben épp lelép egy másik csajjal” – indokolta Bősz Anett a Liberálisok politikusa kilépését a Párbeszéd-frakcióból. Utóbbi eleve csak egy MSZP-s (Burány Sándor) és Bősz csatlakozásával alakulhatott meg, de a Liberálisok összevesztek az MSZP-vel és a Párbeszéddel. A frakciót végül a „független” Mellár Tamás mentette meg, aki beült Bősz helyére. Igazi parlamenti székfoglaló.

Schmuck Andor újra támad

Schmuck Andor újra feltűnt: ezúttal függetlenként indul az V. kerületi időközi választáson. Schmuck még az MSZP-ben kezdte, később megalapította a Tisztelet Társaságát, majd a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke volt. Emlékezetes húzása volt például, amikor saját márkás óvszert osztogatott („Mindnyájunknak el kell menni” mottóval) a Szigeten, amikor a főpolgármesteri címre pályázott.

Fotó: schmuckandor.blog.hu

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.