EUR: 324,08 Ft
CHF: 287,72 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Sargentini-jelentés: Nem volt elfogulatlan, sem tárgyilagos az eljárás Magyarországgal szemben

Nem lehet azt mondani, hogy elfogulatlan, tárgyilagos vagy pártatlan lett volna a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentés elfogadása az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) – mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász kedden az M1 aktuális csatornán.

A LIBE által hétfőn nagy többséggel elfogadott különjelentés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.


Tóth Norbert az M1 műsorában azt mondta, nem vonták be megfelelően az érintetteket az eljárásba, és nem érvényesült a “fegyveregyenlőség”, illetve a hallgattassék meg a másik fél elve sem.

Ugyanakkor a jelentés sok politikai érvet tartalmaz, és olyan felvetést is, amely nem tartozik az unió hatáskörébe – tette hozzá az Alapjogokért Központ kutatója.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.