EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Kecskemét

Sikeres évadot zárt a Ciróka

A múlt héten tartották a Ciróka Bábszínház évadzáró előadását. A Tündér ballonkabátban című produkció előtt szólt a gyerekekhez Kiszely Ágnes igazgatónő, akinek a Balatonra készülő Fülöp kecske segített felidézni, mi minden történt a teátrum háza táján az idei évadban. Az előadás után lapunk kérdéseire is válaszolt az igazgatónő.

– Hogyan tekint vissza erre az évadra?


Idén is gyarapodott bérleteseink száma, közel nyolcezer óvodás és iskolás jár hozzánk rendszeresen. Nagyon örülünk annak is, hogy tovább erősödött a városi jelenlétünk. A kecskemétiek többek között a Téli Fesztiválon, a Családi Farsangon, valamint a városi gyereknapon, a Békás szökőkútnál is találkozhattak velünk. Néhány éves kihagyás után újra elindultak kórházi előadásaink, ebben az évadban június végén látogatjuk meg utoljára a beteg gyerekeket.

Kiszely Ágnes, a bábszínház igazgatója (balra) beszédet tartott a záró előadáson

– Ma már nem csak az előadások miatt járunk a bábszínházba. Milyen programoknak ad még otthont az intézmény?


Büszkék vagyunk arra, hogy alapfeladatunk ellátásán túl közösségi színtérként is működik a bábszínház. Több olyan programot kínáltunk, amely közös játékra, találkozásra kínált lehetőséget. Ilyen volt a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett 650 éves Kecskemét! című interaktív produkciónk, a Színjátszó Maraton, amelyen 15 előadást mutattak be, és ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája is, amelyen a legkülönbözőbb korosztályú és érdeklődésű látogatók találkozhatnak előadásainkkal. Idén első alkalommal rendeztünk Színházak Éjszakáját Kecskeméten, de szeretnénk hagyományt teremteni az eseményből. Mikulás-kuckónk pedig már régóta része az ünnepvárásnak. Vasárnapi Mesébelépő játékunk az idén Kecskemét 650. évfordulójához kapcsolódott, és a város születésnapja alkalmából rendeztük meg Kecsketerelő játékunkat is. Az ünneplés ősszel is folytatódik, hiszen decemberig az évfordulóra emlékezve játszunk a gyerekekkel.

– Hogyan tervezi a nyarat a társulat?

27 fős társulatunk közel 500 előadást tartott ebben az évadban, ezért a nyarat elsősorban pihenésre, feltöltődésre szeretnénk fordítani. Jövő héten még a négy éven aluliaknak szóló Hintapalintával és a Rigócsőr című előadásunkkal részt veszünk a Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztiválon, a vakáció idején azonban csak két felkérést vállaltunk el. Július 6-án Kékestetőn mutatjuk be a Medveéneket a Muzsikál az erdő című programsorozat keretében, augusztus 20-án, az új kenyér ünnepén pedig a Kenyérből kelt mese című produkciónkat visszük el Százhalombattára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.