2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Sikeres évadot zárt a Ciróka

A múlt héten tartották a Ciróka Bábszínház évadzáró előadását. A Tündér ballonkabátban című produkció előtt szólt a gyerekekhez Kiszely Ágnes igazgatónő, akinek a Balatonra készülő Fülöp kecske segített felidézni, mi minden történt a teátrum háza táján az idei évadban. Az előadás után lapunk kérdéseire is válaszolt az igazgatónő.

– Hogyan tekint vissza erre az évadra?


Idén is gyarapodott bérleteseink száma, közel nyolcezer óvodás és iskolás jár hozzánk rendszeresen. Nagyon örülünk annak is, hogy tovább erősödött a városi jelenlétünk. A kecskemétiek többek között a Téli Fesztiválon, a Családi Farsangon, valamint a városi gyereknapon, a Békás szökőkútnál is találkozhattak velünk. Néhány éves kihagyás után újra elindultak kórházi előadásaink, ebben az évadban június végén látogatjuk meg utoljára a beteg gyerekeket.

Kiszely Ágnes, a bábszínház igazgatója (balra) beszédet tartott a záró előadáson

– Ma már nem csak az előadások miatt járunk a bábszínházba. Milyen programoknak ad még otthont az intézmény?


Büszkék vagyunk arra, hogy alapfeladatunk ellátásán túl közösségi színtérként is működik a bábszínház. Több olyan programot kínáltunk, amely közös játékra, találkozásra kínált lehetőséget. Ilyen volt a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett 650 éves Kecskemét! című interaktív produkciónk, a Színjátszó Maraton, amelyen 15 előadást mutattak be, és ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája is, amelyen a legkülönbözőbb korosztályú és érdeklődésű látogatók találkozhatnak előadásainkkal. Idén első alkalommal rendeztünk Színházak Éjszakáját Kecskeméten, de szeretnénk hagyományt teremteni az eseményből. Mikulás-kuckónk pedig már régóta része az ünnepvárásnak. Vasárnapi Mesébelépő játékunk az idén Kecskemét 650. évfordulójához kapcsolódott, és a város születésnapja alkalmából rendeztük meg Kecsketerelő játékunkat is. Az ünneplés ősszel is folytatódik, hiszen decemberig az évfordulóra emlékezve játszunk a gyerekekkel.

– Hogyan tervezi a nyarat a társulat?

27 fős társulatunk közel 500 előadást tartott ebben az évadban, ezért a nyarat elsősorban pihenésre, feltöltődésre szeretnénk fordítani. Jövő héten még a négy éven aluliaknak szóló Hintapalintával és a Rigócsőr című előadásunkkal részt veszünk a Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztiválon, a vakáció idején azonban csak két felkérést vállaltunk el. Július 6-án Kékestetőn mutatjuk be a Medveéneket a Muzsikál az erdő című programsorozat keretében, augusztus 20-án, az új kenyér ünnepén pedig a Kenyérből kelt mese című produkciónkat visszük el Százhalombattára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.