2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Debrecen

Sikerre van ítélve a Rollet

Sem pénzérme, sem bankkártya nem szükséges az új rendszerű parkoláshoz, amit elsőként Debrecenben vezettek be – elegendő egy gombnyomás, mert a Rollet rendszer alkalmazásakor minden automatikusan működik.

Bemutatták Debrecenben azt a mobilfizetési rendszert, amelynek legújabb generációja a Rollet névre keresztelt telefonos applikáció. Az app segítségével elsőként két belvárosi parkolóba – a Hal közi mélygarázsba és a Jászai Mari téri parkolóba – lehet behajtani teljesen automatikusan, készpénz vagy parkolójegy használata, sőt gombnyomás nélkül. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere az applikáció bemutatásakor elmondta, büszke arra, hogy Magyarországon elsőként Debrecenben indult el ez a rendkívül korszerű, világszínvonalú technológia, ez látványos és kézzelfogható példája annak, hogyan lehet hazai fejlesztésű, innovatív megoldásokkal könnyebbé és egyszerűbbé tenni a városlakók életét”.


A Hal közben lévő mélygarázsban már lehet a Rollet nevű mobiltelefonos applikáció segítségével parkolni
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.