2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Kecskemét

Sikerült a rekordkísérlet!

63 házaspár, azaz 126 fő mondta ki újra a boldogító igent a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvényen péntek este. A megmozdulással Kecskemét beírta magát a Magyar Rekordok közé.

A legnagyobb létszámú házassági fogadalom megerősítésének magyar rekordját állította fel az a 126 kecskeméti, aki péntek este a főtéri nagyszínpad előtt újraházasodott párjával. Ezt maga Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora vette jegyzőkönyvbe. A rendezvényt Horváth Andrea szertartásvezető és Pénzes János, ismertebb nevén DJ Pénzes álmodta meg.


– Szerettünk volna valami különlegeset adni 2018-ban, hiszen ez a családok éve, és számomra fontos a házasság. Mivel kezdődik a család? Házasságkötéssel. Innen jött az ötlet, hogy egy nyilvános, házasságkötést megerősítő szertartást szervezzünk – mondta szerkesztőségünknek Horváth Andrea szertartásvezető, a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi egyik főszervezője. – Szeretnénk a fiataloknak példát mutatni, hogy a házasság fontos érték. Hogy minél többen kapjanak kedvet a házassághoz – tette hozzá.

Példát mutattak a fiataloknak, hiszen a házasság igenis fontos érték

A rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott köszöntőt, melyben elmondta: a városvezetésnek szüksége van olyan rendezvényekre, amelyekkel közvetlenül meg lehet szólítani az embereket. A főtéri nagy esküvő is egy ilyen rendezvény.


A házassági fogadalmukat megerősítők között a legidősebb pár már 59 éve él boldog házasságban. Érdekesség, hogy ők voltak az első regisztrálók a rendezvényen. Két házaspár, Zsigóné Kati és férje, valamint Kubinyi Emese és Almási László a színpadon erősítette meg fogadalmát. Utóbbi pár keringővel kedveskedett a megjelenteknek, akiket ezt követően egy vőfély kísért át a kisszínpadhoz, hogy a romantikus pillanatok után kezdetét vehesse a lagzi. A menyasszonytáncból befolyt összeget a szervezők a Bács-Kiskun Megyei Kórház koraszülöttosztályának adományozzák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.