2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Sikerült a rekordkísérlet!

63 házaspár, azaz 126 fő mondta ki újra a boldogító igent a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvényen péntek este. A megmozdulással Kecskemét beírta magát a Magyar Rekordok közé.

A legnagyobb létszámú házassági fogadalom megerősítésének magyar rekordját állította fel az a 126 kecskeméti, aki péntek este a főtéri nagyszínpad előtt újraházasodott párjával. Ezt maga Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora vette jegyzőkönyvbe. A rendezvényt Horváth Andrea szertartásvezető és Pénzes János, ismertebb nevén DJ Pénzes álmodta meg.


– Szerettünk volna valami különlegeset adni 2018-ban, hiszen ez a családok éve, és számomra fontos a házasság. Mivel kezdődik a család? Házasságkötéssel. Innen jött az ötlet, hogy egy nyilvános, házasságkötést megerősítő szertartást szervezzünk – mondta szerkesztőségünknek Horváth Andrea szertartásvezető, a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi egyik főszervezője. – Szeretnénk a fiataloknak példát mutatni, hogy a házasság fontos érték. Hogy minél többen kapjanak kedvet a házassághoz – tette hozzá.

Példát mutattak a fiataloknak, hiszen a házasság igenis fontos érték

A rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott köszöntőt, melyben elmondta: a városvezetésnek szüksége van olyan rendezvényekre, amelyekkel közvetlenül meg lehet szólítani az embereket. A főtéri nagy esküvő is egy ilyen rendezvény.


A házassági fogadalmukat megerősítők között a legidősebb pár már 59 éve él boldog házasságban. Érdekesség, hogy ők voltak az első regisztrálók a rendezvényen. Két házaspár, Zsigóné Kati és férje, valamint Kubinyi Emese és Almási László a színpadon erősítette meg fogadalmát. Utóbbi pár keringővel kedveskedett a megjelenteknek, akiket ezt követően egy vőfély kísért át a kisszínpadhoz, hogy a romantikus pillanatok után kezdetét vehesse a lagzi. A menyasszonytáncból befolyt összeget a szervezők a Bács-Kiskun Megyei Kórház koraszülöttosztályának adományozzák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.