EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Kecskemét

Sikerült a rekordkísérlet!

63 házaspár, azaz 126 fő mondta ki újra a boldogító igent a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvényen péntek este. A megmozdulással Kecskemét beírta magát a Magyar Rekordok közé.

A legnagyobb létszámú házassági fogadalom megerősítésének magyar rekordját állította fel az a 126 kecskeméti, aki péntek este a főtéri nagyszínpad előtt újraházasodott párjával. Ezt maga Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora vette jegyzőkönyvbe. A rendezvényt Horváth Andrea szertartásvezető és Pénzes János, ismertebb nevén DJ Pénzes álmodta meg.


– Szerettünk volna valami különlegeset adni 2018-ban, hiszen ez a családok éve, és számomra fontos a házasság. Mivel kezdődik a család? Házasságkötéssel. Innen jött az ötlet, hogy egy nyilvános, házasságkötést megerősítő szertartást szervezzünk – mondta szerkesztőségünknek Horváth Andrea szertartásvezető, a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi egyik főszervezője. – Szeretnénk a fiataloknak példát mutatni, hogy a házasság fontos érték. Hogy minél többen kapjanak kedvet a házassághoz – tette hozzá.

Példát mutattak a fiataloknak, hiszen a házasság igenis fontos érték

A rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott köszöntőt, melyben elmondta: a városvezetésnek szüksége van olyan rendezvényekre, amelyekkel közvetlenül meg lehet szólítani az embereket. A főtéri nagy esküvő is egy ilyen rendezvény.


A házassági fogadalmukat megerősítők között a legidősebb pár már 59 éve él boldog házasságban. Érdekesség, hogy ők voltak az első regisztrálók a rendezvényen. Két házaspár, Zsigóné Kati és férje, valamint Kubinyi Emese és Almási László a színpadon erősítette meg fogadalmát. Utóbbi pár keringővel kedveskedett a megjelenteknek, akiket ezt követően egy vőfély kísért át a kisszínpadhoz, hogy a romantikus pillanatok után kezdetét vehesse a lagzi. A menyasszonytáncból befolyt összeget a szervezők a Bács-Kiskun Megyei Kórház koraszülöttosztályának adományozzák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.