EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Simon Andrea örökös tag lett

Óriási megtiszteltetésben lehetett része Simon Andreának, ugyanis a 2017/18-as évad záróünnepségén a Soproni Petőfi Színház örökös tagjává választották. A színésznő az elmúlt 17 évben igazi művészóriásokkal dolgozhatott együtt.

Simon Andrea a városi rendezvényeken is gyakran szerepel
Fotó: Torma Sándor

– Mit jelent számodra az elismerés?
– Korábbi budapesti énektanárom hívott a díjátadó másnapján, hogy gratuláljon. Az mondta, hogy Molnár Piroska Kossuth-díjas színművésznő – aki szintén tanítványa – az örökös tagságot úgy jellemezte, mint a színházi szakmában adható legmagasabb elismerést. A díjat az elmúlt tizenhét évad kitartó és úgy gondolom alázatos munkájáért kaptam.


Simon Andrea az elmúlt 17 évben sokféle szerepben dolgozott
Fotó: Torma Sándor

– Milyen érzések vannak most benned?
– A legnagyobb öröm, amikor a gratuláló üzenetek mellett azt olvashatom, hogy: Megérdemelted! Ez igazán megható, és jó tudni, hogy tényleg elismerik és megbecsülik a munkám. Nagy elismerés az is, hogy az örökös tagok mellett kinn lehet a színházban a fotóm, különösen Mikó István miatt, aki még 2001-ben szerződtetett.

Simon Andrea a színpad mellett a háttérben is előszeretettel dolgozik
Fotó: Torma Sándor

– Mi történt azóta?
– Akkor rendezőasszisztensi szerződéshez jutottam, de lehetőséget kaptam színészi feladatokra is. A Mikó Istvánt követő négy színi direktor mindegyike biztosított bemutatkozást a színpadon, nem csak a háttérmunkában. Az elmúlt tizenhét évadban igazi nagy művészóriásokkal dolgozhattam együtt, amit szinte fel sem lehet fogni. Az a legcsodálatosabb ebben, hogy mindig egyenrangú kollégaként kezeltek, és ami még fontosabb, szerettek.


2001 óta dolgozik a soproni teátrumnál
Fotó: Pro Kultúra Sopron

– Hogyan kezdődött a színház iránti szenvedélyed?
– Tizenhat évesen, amikor először néztem előadást a Soproni Petőfi Színházban, talán a Lili bárónőt, akkor határoztam el, hogy én énekelni és táncolni szeretnék a színpadon. Színésznő nem akartam lenni. Akkor még nem tudtam, hogy ez a kettő erősen összekapcsolódik. Azóta nagyon megszerettem a színjátszást, a prózai szerepeket is. Nagy szerepálmomat, Stázi grófnőt már eljátszhattam Pataki Andrásnak köszönhetően, a Csárdáskirálynőben. A Bál a Savoyban című darab még nagy kedvencem, amiben van két női szerep is, amit még szívesen eljátszanék.
– Nyáron lesz idő egy kis pihenésre?
– Az idei nyári szünetem nem lesz túl hosszú, június közepén egy rövid egyiptomi búvárkodásra utazom el. Aztán július elején már vendégszerepelünk az Esztergomi Várszínházban, a Rejtő a megejtő című darabbal, amit a nézők a következő évadban bérletes előadásként is megtekinthetnek. Ezután pedig barlangszínházi munkák következnek: a SingSingSing musicalshow-ban és az Egy éj Velencében című operettben dolgozom.

Megérdemeli az örökös tagságot a soproni színésznő
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.