EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Sittre küldik a magyar nőt megerőszakoló migránst

Három és fél év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a szír migránst, aki egy fiatal magyar nőt erőszakolt meg tavaly januárban egy IX. kerületi lakásban.

A nő egy Kazinczy utcai szórakozóhelyen ismerkedett össze a 41 éves, Svédországban menekültügyi eljárás alatt álló férfival, akinek szállására a későbbi áldozat önként ment fel. Csakhogy a kölcsönös beleegyezésen alapuló szex után a férfi viselkedése erőszakossá vált, „nem elég!” felkiáltással tartotta vissza az akkor már síró, távozni akaró nőt, majd megerőszakolta.

A PKKB szexuális erőszak bűntette miatt első fokon három évre ítélte a 41 éves szírt, és kiutasította Magyarországról, ugyanakkor az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyészség viszont a kiszabott szabadságvesztés mértékének növeléséért fellebbezett.

Már korábban megírtuk: a 2011 óta Svédországban élő, menekültügyi eljárás alatt álló férfi 2016 karácsonya előtt érkezett hazánkba egy Malmőből Debrecenbe tartó repülőjárattal, hogy fogászati kezeléseken vegyen részt.

Kapcsolódó Cikkek