EUR: 317,18 Ft
CHF: 279,54 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Külföld

Sokkoló! Elnyelte a láva az embereket – Videó!

Vasárnap hajnalban hatalmas robajjal tört ki Guetamalában a Fuego (tűz) vulkán. Az eddigi információk szerint legalább 25 ember életét vesztette, köztük gyerekek is és rengetegen eltűntek.

Több száz ember megsérült a nagy erővel kitörő tűzhányóból lezúduló lávától. A vulkán először  sűrű fekete füstöt lövellt mintegy 6-10 kilométeres magasságba, és hamuval terítette be a környékbeli területeket. Beszámolók szerint a fővárosra, Guatemalavárosra is hamu hullott.


A közép-amerikai ország katasztrófavédelme korábban azt közölte, hogy a vulkáni láva befolyt El Rodeo településére. Később azonban már arról tájékoztattak, hogy El Rodeót elöntötte a kőolvadék. A halálos áldozatok legtöbbje Alotenangóban, San Miguel los Lotesben és El Rodeóban tartózkodott.

A szemtanúk által készített videók azt mutatják, a hamu több települést teljesen belepett. A vulkán ontja magából a forró lávát.

A vulkánkitörés miatt Guatemalaváros La Aurora nemzetközi repülőterét lezárták.

A fővárostól mintegy 40 kilométerre délnyugatra fekvő, 3763 méter magas tűzhányó másodjára tört ki az idén, a vasárnapi volt az utóbbi idők legerőteljesebbje.

Guatemala 32 tűzhányója közül a Fuego a legaktívabb.

Kapcsolódó Cikkek