2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Soros emberei támadják Magyarországot

A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést megszavazó EP-képviselők közel fele szerepel a Soros György megbízható brüsszeli szövetségeseit felsoroló listán. 

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága, vagyis a LIBE hétfőn fogadta el a Sargentini-jelentést. Nem véletlen, hiszen a balliberális többségű bizottságban több olyan képviselő is ül, aki úgy szerepel a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok lobbilistáján mint „megbízható szövetséges” – írja a 888.hu.


A bizottságban ülő balliberális többségnek az a célja, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását kezdeményezze Magyarország ellen, ami végső soron akár az érintett ország szavazati jogának felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban a többi EU-tag egyhangú támogatására van szükség.


Soros György
MTI Fotó: Kovács Attila

A portál szerint a LIBE balliberális többsége azért szeretné kiiktatni Magyarországot az uniós döntéshozásból, hogy hazánk a jövőben ne gátolhassa meg a korlátlan bevándorlást és a kvóták szerinti szétosztást. A Sargentini-jelentést megszavazó 37 képviselőből tizenheten szerepelnek a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok lobbilistáján. Ez a Magyarország ellen voksoló képviselők közel fele.

Soroséknak egyébként is nagy befolyásuk van az Európai Parlamentben, megbízható szövetségeseik listáján az EP-képviselők harmada szerepel. Az sem meglepő, hogy a LIBE 120 tagjából ötvennégyen szerepelnek a Soros-listán.

Szájer József fideszes EP-képviselő a Figyelőnek elmondta: az egész támadás egyértelmű nyomásgyakorlási eszköz, a jelentés és annak gyors elfogadása is. „De – mint az már számtalanszor bebizonyosodott – a magyar kormányra nem lehet ilyen nyomást gyakorolni” – tette hozzá Szájer.

Morvai Krisztina független EP-képviselő emlékeztetett: a Sargentini-jelentés elfogadásának napján egy a Stop Soros törvénycsomagot elítélő nyilatkozatot is előterjesztettek Brüsszelben. „A migrációs politikában az Európai Unió döntéshozói egyértelműen Soros György megrendelését teljesítik” – fogalmazott.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek