2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Soros György: Megkettőzöm erőfeszítéseimet

Soros Györggyel a The Washington Post című amerikai lap készített interjút. A  cikkben a milliárdos alapvetően Donald Trumpot támadja, véleménye szerint az amerikai elnök “elpusztítaná a világot” – írja a 888.hu

A lap először feleleveníti a 2016-os amerikai választást, amit Soros globalista jelöltje, Hillary Clinton Trumppal szemben bukott el. Pár mondattal ezután előkerül a Brexit is, amit a milliárdos tőzsdespekuláns szintén nem támogatott, majd természetesen az Európát fenyegető migránskrízis is szóba került.


„Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele” – mondja Soros a lapnak, majd hozzáteszi:

„…igen, megkettőzöm erőfeszítéseimet.”

Az amerikai elnök személye kapcsán a tőzsdespekuláns elmondja: nem változott Trumpról a véleménye: “magamutogatónak” tartja, és azt gondolja róla, hogy “mindenhatónak hiszi magát”. Az ősszel esedékes félidős kongresszusi választásokra, az eddigi kudarcok ellenére, 15 millió dollárt tervez költeni – nyomatékosítva, hogy nem vesz visszább a tempóból.  Végül szóba kerülnek az Amerikában élő milliárdos európai kritikusai is – többek között Orbán Viktor is.


„Fájdalmasan tisztában vagyok azzal, hogy ellenzik azokat az elveket, amelyekért kiállok” – reagált a cikkben Soros György a kritikusaira.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.