EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Soros György: Megkettőzöm erőfeszítéseimet

Soros Györggyel a The Washington Post című amerikai lap készített interjút. A  cikkben a milliárdos alapvetően Donald Trumpot támadja, véleménye szerint az amerikai elnök “elpusztítaná a világot” – írja a 888.hu

A lap először feleleveníti a 2016-os amerikai választást, amit Soros globalista jelöltje, Hillary Clinton Trumppal szemben bukott el. Pár mondattal ezután előkerül a Brexit is, amit a milliárdos tőzsdespekuláns szintén nem támogatott, majd természetesen az Európát fenyegető migránskrízis is szóba került.


„Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele” – mondja Soros a lapnak, majd hozzáteszi:

„…igen, megkettőzöm erőfeszítéseimet.”

Az amerikai elnök személye kapcsán a tőzsdespekuláns elmondja: nem változott Trumpról a véleménye: “magamutogatónak” tartja, és azt gondolja róla, hogy “mindenhatónak hiszi magát”. Az ősszel esedékes félidős kongresszusi választásokra, az eddigi kudarcok ellenére, 15 millió dollárt tervez költeni – nyomatékosítva, hogy nem vesz visszább a tempóból.  Végül szóba kerülnek az Amerikában élő milliárdos európai kritikusai is – többek között Orbán Viktor is.


„Fájdalmasan tisztában vagyok azzal, hogy ellenzik azokat az elveket, amelyekért kiállok” – reagált a cikkben Soros György a kritikusaira.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.