2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Soros György régi elképzeléseivel hajtaná végre migrációs tervét

Az amerikai pénzember továbbra is ráerőltetné a bevándorlást a kelet-európai államokra is, csak más nyelvezettel, más köntösbe csomagolva igyekszik eladni tervét – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1 stúdiójában. Az elemző szerint a milliárdos spekuláns továbbra is legalizálná a migrációt, terveivel pedig befolyásolná az Európai Unió politikáját, és beavatkozna a kelet-európai államok életébe is, csak a módszerei változtak. Kommunikációs irányváltás Sorostól – írja az Origo.

Soros György pénzember nagyon szeret beleszólni a magyar emberek sorsába Amerikából. Soros legutóbb a keresztény Európa ellen hirdetett programot, amiben minden eddiginél jobban kivillantotta foga fehérjét. Az írás azt taglalja, hogy az Európai Uniónak milyen lépéseket kellene tennie a migráció kezelése érdekében. Ebben leírja: „a migránsokat szét kell osztani a tagállamok között”. És bár hozzátette, hogy ez csak önkéntes alapon történhetne, a migránsokat oda vitetné, ahol ők élni akarnak. Ezzel párhuzamosan ugyan fontosnak tartja a határok védelmét, azokat mégis nyitva tartaná a legális migráció előtt. Viszont az unió belső határainak lezárását sem tartja jó ötletnek.


Soros-terv

A köntös új, a cél ugyanaz Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa úgy véli, más nyelvezettel, más köntösbe csomagolva lényegében ugyanazt szeretné elérni, mint amit már a 2015-ös és 2016-os elképzelései során leírt a különböző cikkekben, ezért az látszik, hogy Soros továbbra is ráerőltetné a bevándorlást a kelet-európai államokra is. Így tehát a milliárdos spekuláns továbbra is legalizálná a migrációt, terveivel pedig befolyásolná az Európai Unió politikáját, és beavatkozna a kelet-európai államok életébe is. A politológus kiemelte, hogy Soros György nem sokkal azután írta meg véleménycikkét, miután Soros alapítványa bejelentette, Budapestről Berlinbe költözteti irodáját. Deák Dániel ennek kapcsán azt mondta, ez a lépés is azt jelenti, hogy az eddiginél is nagyobb nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra és a szomszédos államokra, különösen a többi visegrádi országra – írja a lap.

Az afrikai Marshall-tervvel Soros gazdagodna

Soros György azt is javasolta írásában, hogy az Európai Unió évente legalább 30 milliárd euróval segítse az afrikai országokat, egyfajta Marshall-terv részeként. Ezt egyébként úgy képzeli el, hogy ő adna hitelt az EU-nak, hiszen annak nincs erre forrása. Mint írta: „innovatív és bátor megoldás kell erre a problémára.”


Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy véli, ezzel a hitellel is az amerikai milliárdos gazdagodna régi elképzeléseinek megfelelően. A migráció mellett a megszorítások is jelentős nehézséget okoznak az uniós gazdaságpolitikában, ahogyan a brexit is komoly problémát jelent. Szerinte ezeket a kihívásokat úgy lehet kezelni, ha a nemzetállamok félreteszik érdekeiket. A cikkben a milliárdos újra felfedi azt is, hogy ő és az egész globális hálózata azon dolgozik, hogy meghaladják a nemzetállamokat, végérvényesen meggyengítsék a nemzetállamokat, s megvalósítsák a nyílt társadalom eszméjét, amelyben már nincs szükség a nemzetállamokra – mondta Kovács.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek