EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,11 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Spanyolországba szállítják a migránshajó utasait

Rendeződött az Aquarius civil mentőhajó utasainak sorsa Olaszországban. A 629 migránst olasz hajók segítségével szállítják át Spanyolországba, amely felajánlotta, hogy fogadja őket.

Mint ismeretes, vasárnap újabb illegális bevándorlással kapcsolatos vita tört ki az olasz és a máltai kormány között, miután az olasz hatóságok nem engedték az Aquarius mentőhajót kikötni. Róma követelte, hogy a migránsokkal teli hajó induljon Máltára, a szigetállam azonban közölte, hogy nem illetékes az ügyben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter akkor hangoztatta, hogy az új olasz kormány véget kíván vetni annak a gyakorlatnak, hogy a civil szervezetek „tengeri taxikként” megkönnyítsék az illegális bevándorlók Európába jutását.


EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

– Amikor a hírt meghallottam, csak egyetlen sóhajjal válaszoltam, végre – reagált a fejleményekre Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint  annyira lehangoló volt azt hallgatni évekig, hogy a tengeri határokat nem lehet megvédeni, hogy „az embernek elment az élettől a kedve”. A miniszterelnök Ausztrália példáját említette, amely képes megvédeni – jóval hosszabb – tengeri határát. – Biztos vagyok benne, hogy eddig nem a képesség, hanem az akarat hiányzott. Az akarat most visszatért Olaszországba. Nagy pillanat ez – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.