2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Szabadon engedték az országjáró macit – Videó!

Szabad lett a Sándorfalván befogott országjáró medve: szerda éjszaka visszaengedték a természetbe a szlovák-magyar határtól nem messze. A több mint 10 éves, egészséges nőstény tradicionális medveélőhelyen találhat új otthonra – írja a Délmagyar.

A lap információi szerint a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közel 20 munkatársa vett részt az állat természetbe való visszaengedésében. A maci otthonául olyan területet választottak, ami egy tradicionális medveélőhely, ahol sok más medvével élhet tovább a vándorló maci.


A szakemberek azonban ezek után sem fogják teljesen magára hagyni a mackót, ugyanis igyekeznek majd figyelni az állat mozgását.

Mint arról már korábban beszámoltunk az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy  altatólövedékkel elkábítottották, a Szegedi Vadaspark medveházába került.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek