EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Szabó Bálint: Nem rohadunk meg!

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint, a K’Art-ügy károsultjainak képviselője a városháza épülete előtt. A jogász azért hívta össze a sajtó munkatársait, mert elmondása szerint az egyik helyi hírportál Facebook-felületén a polgármester élő videóit is készítő Sz. M. egyik kommentje obszcén, anyázós stílusával nemcsak hogy sérti a K’Art-ügy károsultjait, hanem a gyűlöletbeszéd fogalmát is kimerítheti.

„Apátoknak a f*szát. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg” – írja Sz. M. a hírportál egyik, a K’Art-ügy kivizsgálásával foglalkozó cikke alatt. Szabó Bálint felháborodásának adott hangot a sajtótájékoztatón. Elmondása szerint kiszabadult Hódmezővásárhelyen a „szellem a palackból”.


– Üzenném Márki-Zay Péternek a K’Art-ügy károsultjainak nevében, hogy nem rohadunk meg – mondta a károsultak képviselője. – Azt gondolom, hogy ez az a pont, amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább. A gyűlöletbeszéd ellen két lehetséges módon tudunk küzdeni: büntetőjogi eszközökkel, vagy ha az érintettek pártállástól függetlenül elhatárolódnak az ilyen vagy ehhez hasonló megnyilvánulásoktól – fogalmazott Szabó. Kiemelte: azért jött a városházához Hódmezővásárhelyre, hogy Márki-Zay Péter azonnali hatállyal menessze a saját fotósát, videósát, aki az összes Facebook-adását veszi és közvetíti.

Szabó Bálint jogász, a K’Art-ügy károsultjainak képviselője

– Akinek felelőssége van abban, hogy idáig jutottunk, annak kell lépéseket tenni annak érdekében is, hogy ez változzon – tájékoztatott a jogász. Hozzátette: az összes frakcióval rendelkező helyi és országos pártot megkéri arra, hogy mondják el véleményüket az esetről és határolódjanak el az ilyen jellegű megnyilvánulásoktól. A K’Art-ügy vizsgálóbizottságának munkájáról is beszélt a jogász a sajtótájékoztatón. Beszámolt róla, hogy több mint 20 károsultat hallgatott meg a bizottság és már beidézték K. Imrét is meghallgatásra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.