EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Hódmezővásárhely

Szabó Bálint: Nem rohadunk meg!

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint, a K’Art-ügy károsultjainak képviselője a városháza épülete előtt. A jogász azért hívta össze a sajtó munkatársait, mert elmondása szerint az egyik helyi hírportál Facebook-felületén a polgármester élő videóit is készítő Sz. M. egyik kommentje obszcén, anyázós stílusával nemcsak hogy sérti a K’Art-ügy károsultjait, hanem a gyűlöletbeszéd fogalmát is kimerítheti.

„Apátoknak a f*szát. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg” – írja Sz. M. a hírportál egyik, a K’Art-ügy kivizsgálásával foglalkozó cikke alatt. Szabó Bálint felháborodásának adott hangot a sajtótájékoztatón. Elmondása szerint kiszabadult Hódmezővásárhelyen a „szellem a palackból”.


– Üzenném Márki-Zay Péternek a K’Art-ügy károsultjainak nevében, hogy nem rohadunk meg – mondta a károsultak képviselője. – Azt gondolom, hogy ez az a pont, amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább. A gyűlöletbeszéd ellen két lehetséges módon tudunk küzdeni: büntetőjogi eszközökkel, vagy ha az érintettek pártállástól függetlenül elhatárolódnak az ilyen vagy ehhez hasonló megnyilvánulásoktól – fogalmazott Szabó. Kiemelte: azért jött a városházához Hódmezővásárhelyre, hogy Márki-Zay Péter azonnali hatállyal menessze a saját fotósát, videósát, aki az összes Facebook-adását veszi és közvetíti.

Szabó Bálint jogász, a K’Art-ügy károsultjainak képviselője

– Akinek felelőssége van abban, hogy idáig jutottunk, annak kell lépéseket tenni annak érdekében is, hogy ez változzon – tájékoztatott a jogász. Hozzátette: az összes frakcióval rendelkező helyi és országos pártot megkéri arra, hogy mondják el véleményüket az esetről és határolódjanak el az ilyen jellegű megnyilvánulásoktól. A K’Art-ügy vizsgálóbizottságának munkájáról is beszélt a jogász a sajtótájékoztatón. Beszámolt róla, hogy több mint 20 károsultat hallgatott meg a bizottság és már beidézték K. Imrét is meghallgatásra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.