EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Békéscsaba

Száz ló versenyzett Mezőhegyesen

Idén már 24. alkalommal szervezték meg Mezőhegyesen a Kanca és Ménversenyt, amelynek Szuperdöntőjét Flóra, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. saját tenyésztésű lova nyerte, nyergében Piroska Zoltánnal, a Mezőhegyesi Ménes KH SE versenyzőjével.

Az általános szakmai elismeréstől kísért rendezvény ismét bizonyította azt az állattenyésztési alaptételt, hogy versenykipróbálás nélkül nincs tenyésztés, nincs genetikai előrehaladás. Közel 100 ló és az ország legrangosabb versenyzői startoltak a 3 millió forint összdíjazású megmérettetésen.


A péntek-szombati elő- és középdöntő után a vasárnapi döntőket rendezték meg, az előző két nap legeredményesebb lovaival és lovasaival. A három versenynap során összesen 26 versenyszámot láthatott a
közönség. A Szuperdöntőben 145 centiméteres akadályokon a 7 éves és idősebb mének-kancák mérkőztek meg.
A győztes Flóra lett, nyergében Piroska Zoltánnal. A második helyen Azealia végzett Kovács Henrivel a hátán a Morris Lovas SE-től. Harmadik lett Horváth Balázs az Airvent Lovas Clubtól PM La Conta Z nevű lovával.

A Balogi András Emlékversenyen „a legszebb stílusban versenyző lovas” megtisztelő és elismerő címet Piroska Zoltánnak ítélték oda, és szintén ő vehette át a legeredményesebb mezőhegyesi lovasnak járó elismerést, amit Mitykó Zsolt, Mezőhegyes város polgármestere ajánlott fel.


Az 5 éves magyar lovak döntő versenyszámának győztese Tambourino lett, Kovács Henrivel a nyeregben, Jessica állt a képzeletbeli dobogó második fokán, őt ismét Piroska Zoltán lovagolta, a harmadik helyen Jojoba végzett, lovasa Szladek Máté, a Mátai Ménes SE-től. A 6 éves magyar lovak döntő versenyszámát Bagita Baloubet nyerte, őt Kovács Henri lovagolta, a második páros PM Banderas és Horváth Balázs lett, a harmadik fokra Ízisz állhatott fel, a nyeregben Piroska Zoltánnal.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., valamint a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének közös szervezésében rendezték a magyar tenyésztésű lovak számára kiírt Méneskönyvek Versenyét. A Magyar Méneskönyvek versenye 5 éves lovak kategóriájában az első három helyezett ugyanaz a három ló lett, mint az 5 éves magyar lovak döntőjében, vagyis első lett Tambourino, második Jessica, harmadik pedig Jojoba. A Magyar Méneskönyvek versenyén a 6 éves lovak kategóriájában PM Banderas és Horváth Balázs nyertek, őket követték az Ízisz–Piroska Zoltán, valamint az Impala–Jován Richárd párosok – tájékoztatott közleményében a ménesbirtok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.