2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Békéscsaba

Száz ló versenyzett Mezőhegyesen

Idén már 24. alkalommal szervezték meg Mezőhegyesen a Kanca és Ménversenyt, amelynek Szuperdöntőjét Flóra, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. saját tenyésztésű lova nyerte, nyergében Piroska Zoltánnal, a Mezőhegyesi Ménes KH SE versenyzőjével.

Az általános szakmai elismeréstől kísért rendezvény ismét bizonyította azt az állattenyésztési alaptételt, hogy versenykipróbálás nélkül nincs tenyésztés, nincs genetikai előrehaladás. Közel 100 ló és az ország legrangosabb versenyzői startoltak a 3 millió forint összdíjazású megmérettetésen.


A péntek-szombati elő- és középdöntő után a vasárnapi döntőket rendezték meg, az előző két nap legeredményesebb lovaival és lovasaival. A három versenynap során összesen 26 versenyszámot láthatott a
közönség. A Szuperdöntőben 145 centiméteres akadályokon a 7 éves és idősebb mének-kancák mérkőztek meg.
A győztes Flóra lett, nyergében Piroska Zoltánnal. A második helyen Azealia végzett Kovács Henrivel a hátán a Morris Lovas SE-től. Harmadik lett Horváth Balázs az Airvent Lovas Clubtól PM La Conta Z nevű lovával.

A Balogi András Emlékversenyen „a legszebb stílusban versenyző lovas” megtisztelő és elismerő címet Piroska Zoltánnak ítélték oda, és szintén ő vehette át a legeredményesebb mezőhegyesi lovasnak járó elismerést, amit Mitykó Zsolt, Mezőhegyes város polgármestere ajánlott fel.


Az 5 éves magyar lovak döntő versenyszámának győztese Tambourino lett, Kovács Henrivel a nyeregben, Jessica állt a képzeletbeli dobogó második fokán, őt ismét Piroska Zoltán lovagolta, a harmadik helyen Jojoba végzett, lovasa Szladek Máté, a Mátai Ménes SE-től. A 6 éves magyar lovak döntő versenyszámát Bagita Baloubet nyerte, őt Kovács Henri lovagolta, a második páros PM Banderas és Horváth Balázs lett, a harmadik fokra Ízisz állhatott fel, a nyeregben Piroska Zoltánnal.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., valamint a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének közös szervezésében rendezték a magyar tenyésztésű lovak számára kiírt Méneskönyvek Versenyét. A Magyar Méneskönyvek versenye 5 éves lovak kategóriájában az első három helyezett ugyanaz a három ló lett, mint az 5 éves magyar lovak döntőjében, vagyis első lett Tambourino, második Jessica, harmadik pedig Jojoba. A Magyar Méneskönyvek versenyén a 6 éves lovak kategóriájában PM Banderas és Horváth Balázs nyertek, őket követték az Ízisz–Piroska Zoltán, valamint az Impala–Jován Richárd párosok – tájékoztatott közleményében a ménesbirtok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.