2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Hódmezővásárhely

Száz néptáncos szíve dobbant egyszerre

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai egy gálaműsorral zárták a tanévet, amelyen az egész évben tanultakat mutatták be egymásnak és természetesen a rokonoknak, barátoknak a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola jó néhány iskolában van jelen, tanítja a gyerekeket a tánc, azon belül is a néptánc szeretetére. Kihelyezett tagozat működik a Varga Tamás Általános Iskolában, a Szent István Általános Iskolában, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, illetve a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában is.


Az elsősöknek heti két alkalommal tartanak órát Kispéter Éva és Csókási Imre, az iskola néptánctanárai, és ahogy haladnak előre a gyerekek, úgy nőnek az óraszámok is, aki a harmadik évet is az iskolában járja, annak már hetente négy táncfoglalkozása van.

Népszerű a fiatalok körében a tánc

– A jelen esemény is azt reprezentálja, hogy a fiatalok körében népszerű a tánc, a néptánc. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában például az elsőtől a nyolcadik évfolyamig 130-an táncolnak. A mai este folyamán pedig körülbelül 80-100 gyermek lép színpadra – fogalmazta meg Csókási Imre. A fiatalok nemcsak csoportban táncoltak, hanem szólóban, párban is megmutathatták tudásukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.