EUR: 323,20 Ft
CHF: 286,95 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Száz néptáncos szíve dobbant egyszerre

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai egy gálaműsorral zárták a tanévet, amelyen az egész évben tanultakat mutatták be egymásnak és természetesen a rokonoknak, barátoknak a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola jó néhány iskolában van jelen, tanítja a gyerekeket a tánc, azon belül is a néptánc szeretetére. Kihelyezett tagozat működik a Varga Tamás Általános Iskolában, a Szent István Általános Iskolában, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, illetve a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában is.


Az elsősöknek heti két alkalommal tartanak órát Kispéter Éva és Csókási Imre, az iskola néptánctanárai, és ahogy haladnak előre a gyerekek, úgy nőnek az óraszámok is, aki a harmadik évet is az iskolában járja, annak már hetente négy táncfoglalkozása van.

Népszerű a fiatalok körében a tánc

– A jelen esemény is azt reprezentálja, hogy a fiatalok körében népszerű a tánc, a néptánc. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában például az elsőtől a nyolcadik évfolyamig 130-an táncolnak. A mai este folyamán pedig körülbelül 80-100 gyermek lép színpadra – fogalmazta meg Csókási Imre. A fiatalok nemcsak csoportban táncoltak, hanem szólóban, párban is megmutathatták tudásukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.