EUR: 324,14 Ft
CHF: 287,74 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb XVIII.kerület

Szebb és virágosabb lesz a kerület

Idén mintegy 1400 fő vette át az egynyári virágokat a Bókay-kertben az önkormányzat „Szebb, virágosabb kerületünkért” elnevezésű pályázatának köszönhetően, amelynek célja a lakóhelyek barátságossá, széppé varázsolása.

Ezernél is többen jöttek a virágokért
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Ezúttal is több kategóriában – utcaszakasz, intézmény, lakótelepi előkert, családi ház, erkély – lehetett jelentkezni a városrész vezetése által kiírt pályázatra, amivel a lakók szebbé tehetik otthonaikat.


− Huszadik éve zajlik ez a program, és a lakosság eltökéltségét mutatja, hogy már a reggeli órákban elvitték a virágok felét. Remélem, hogy a helyükre kerülve szépségük kiteljesedik, és amikor a zsűri végigjárja a kerületet, hasonló benyomásokat szerez, mint az elmúlt években. Idén először lehetett elektronikus úton pályázni a virágokra, talán ennek is köszönhető, hogy többen jelentkeztek, mint tavaly – mondta Dömötör István alpolgármester a bp18.hu-nak.

Egynyári növényeket vihettek haza
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kerületet megszépítő lakossági virágosítás egyben verseny is, a szakértő zsűri a nyár folyamán látogatja végig a helyszíneket. A pályázók között az idén mintegy 900 a kertesház-tulajdonos.

Kapcsolódó Cikkek