EUR: 323,13 Ft
CHF: 287,10 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XVIII.kerület

Szebb és virágosabb lesz a kerület

Idén mintegy 1400 fő vette át az egynyári virágokat a Bókay-kertben az önkormányzat „Szebb, virágosabb kerületünkért” elnevezésű pályázatának köszönhetően, amelynek célja a lakóhelyek barátságossá, széppé varázsolása.

Ezernél is többen jöttek a virágokért
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Ezúttal is több kategóriában – utcaszakasz, intézmény, lakótelepi előkert, családi ház, erkély – lehetett jelentkezni a városrész vezetése által kiírt pályázatra, amivel a lakók szebbé tehetik otthonaikat.


− Huszadik éve zajlik ez a program, és a lakosság eltökéltségét mutatja, hogy már a reggeli órákban elvitték a virágok felét. Remélem, hogy a helyükre kerülve szépségük kiteljesedik, és amikor a zsűri végigjárja a kerületet, hasonló benyomásokat szerez, mint az elmúlt években. Idén először lehetett elektronikus úton pályázni a virágokra, talán ennek is köszönhető, hogy többen jelentkeztek, mint tavaly – mondta Dömötör István alpolgármester a bp18.hu-nak.

Egynyári növényeket vihettek haza
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kerületet megszépítő lakossági virágosítás egyben verseny is, a szakértő zsűri a nyár folyamán látogatja végig a helyszíneket. A pályázók között az idén mintegy 900 a kertesház-tulajdonos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.