EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Szebb, modernebb iskola várja a diákokat szeptemberben

Hamarabb fejeződött be a tanév az érdi Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnáziumban, hogy elég idő legyen még az őszi iskolakezdés előtt a nagyszabású felújítási, átalakítási munkákra.

Amikor március elején itt jártunk, Takácsné Tóth Noémi igazgató látványos terveket mutatott. Egyebek mellett elmondta, hogy új épületszárny ad majd helyet a szeptembertől induló gimnáziumi osztályoknak, egy csaknem 600 négyzetméteres tornacsarnoknak és az egyidejűleg 150 tanulót befogadó ebédlőnek. Az épület mögötti sportpálya a sportszakköröknek kínál működési lehetőséget – amelyek száma folyamatosan növekszik.


Az új épületbe az úttest fölé épített fűtött hídon is át lehet majd járni
Illusztráció: www.marianum.hu

Azóta sok minden történt, a leglátványosabb változás az úttest fölé épített híd, amelyet a napokban adnak át. A munkálatok már tavaly elkezdődtek, nyílászárócserével, szigeteléssel. A nyár folyamán a régi épület is megújul, teljes tetőcsere lesz, több tantermet és a könyvtárat teljesen felújítják, a villamos vezetékektől a fűtőtestekig mindent felújítanak, illetve lecserélnek. Az épület akadálymentesítése is meg fog megtörténni.

Mindezek a munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegye beruházási tervének köszönhetően valósulnak meg. A fejlesztésekre, mint korábban többször elhangzott, azért van szükség, mert egyre nagyobb az érdeklődés a Marianum iskola iránt, és az iskola vezetése is szeretne minél több kisebb-nagyobb gyereket befogadni és keresztény értékek, keresztény erkölcsök mentén nevelni-oktatni őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.