EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Szent Iván éjszakája a Diósgyőri várban

Az év legrövidebb éjszakáján ismét titkokról mesél a vár; ezúttal a középkori párválasztás örömeiről és keserveiről. Június 23-án a várudvaron gólyalábas komédiások és levegőakrobaták vidítják majd a vendégeket. Az éjszaka sötétjét szerelmi tűztánc világítja meg, aztán parazsat ugorva biztosíthatjuk magunknak a soha el nem múló szerelmet.

A titokzatos éjszakán valós és kitalált szerelmi történetek szereplőit idézi meg Diósgyőr várának népe, a vidámság jegyében. A helyenként pikáns párbeszédek hallatán talán még mi is elpirulunk! Találkozhatunk a kikapós asszonysággal és férjeurával, és itt lesz a gazdag özvegy is, akit fiatal kérő ostromol, bár nem a hölgy pillantása, inkább kincseinek csillogása ejtette őt rabul.


Fergeteges tűztáncra számíthatnak a látogatók – fotó: Beregi László

Hűség és hűtlenség, szemérmes lovagi szerelem és mindent elsöprő vágyakozás elevenedik meg az udvaron a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend dramatikus játékában. Kifürkészhetjük azt is, hogy szerelmi téren mit jósol nekünk a csillagok állása. A vendégeket levegőakrobaták szórakoztatják majd, akik hét méter magasan mutatják be a szerelmi csatározásokat, kibékülve és egymásra borulva, a cirkuszművészet nyelvén megfogalmazva.

Levegőakrobaták várják a vár látogatóit az év legrövidebb napján – fotó: Beregi László

A horoszkópos és a csodaszerárus mindenféle középkori varázsszert és vágykeltőt kínál majd az ifjú párok vágyainak ébren tartására; a bájitalok alapanyagait bárki megismerheti a fáklyás gyógynövénytúrán. A szerelmesek párválasztó táncházban is egymásra találhatnak, az éjszaka sötétjét pedig szerelmi tűztánc világítja meg. A versíróműhelyben középkori zenészek és költő segítségével hódíthatja meg kiválasztottja szívét a szerelmes hölgy vagy férfiú. A mézeskalácsos és gyöngyfűző mesternél szerelmi zálogot is készíthet az ügyes kezű vendég.


Szerelmes történetek minden mennyiségben – fotó: Lokál

Engedjük szabadon szárnyalni képzeletünket ezen az éjszakán, majd a legvégén egymás kezét fogva ugorjuk át a parazsat, hogy teljesüljenek legtitkosabb vágyaink. És hogy találkozunk-e az igaz szerelemmel? Ez a varázslatos éjszakán idelátogató vendégeken is múlik!

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.