EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,49 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Szent Iván éjszakája a Diósgyőri várban

Az év legrövidebb éjszakáján ismét titkokról mesél a vár; ezúttal a középkori párválasztás örömeiről és keserveiről. Június 23-án a várudvaron gólyalábas komédiások és levegőakrobaták vidítják majd a vendégeket. Az éjszaka sötétjét szerelmi tűztánc világítja meg, aztán parazsat ugorva biztosíthatjuk magunknak a soha el nem múló szerelmet.

A titokzatos éjszakán valós és kitalált szerelmi történetek szereplőit idézi meg Diósgyőr várának népe, a vidámság jegyében. A helyenként pikáns párbeszédek hallatán talán még mi is elpirulunk! Találkozhatunk a kikapós asszonysággal és férjeurával, és itt lesz a gazdag özvegy is, akit fiatal kérő ostromol, bár nem a hölgy pillantása, inkább kincseinek csillogása ejtette őt rabul.


Fergeteges tűztáncra számíthatnak a látogatók – fotó: Beregi László

Hűség és hűtlenség, szemérmes lovagi szerelem és mindent elsöprő vágyakozás elevenedik meg az udvaron a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend dramatikus játékában. Kifürkészhetjük azt is, hogy szerelmi téren mit jósol nekünk a csillagok állása. A vendégeket levegőakrobaták szórakoztatják majd, akik hét méter magasan mutatják be a szerelmi csatározásokat, kibékülve és egymásra borulva, a cirkuszművészet nyelvén megfogalmazva.

Levegőakrobaták várják a vár látogatóit az év legrövidebb napján – fotó: Beregi László

A horoszkópos és a csodaszerárus mindenféle középkori varázsszert és vágykeltőt kínál majd az ifjú párok vágyainak ébren tartására; a bájitalok alapanyagait bárki megismerheti a fáklyás gyógynövénytúrán. A szerelmesek párválasztó táncházban is egymásra találhatnak, az éjszaka sötétjét pedig szerelmi tűztánc világítja meg. A versíróműhelyben középkori zenészek és költő segítségével hódíthatja meg kiválasztottja szívét a szerelmes hölgy vagy férfiú. A mézeskalácsos és gyöngyfűző mesternél szerelmi zálogot is készíthet az ügyes kezű vendég.


Szerelmes történetek minden mennyiségben – fotó: Lokál

Engedjük szabadon szárnyalni képzeletünket ezen az éjszakán, majd a legvégén egymás kezét fogva ugorjuk át a parazsat, hogy teljesüljenek legtitkosabb vágyaink. És hogy találkozunk-e az igaz szerelemmel? Ez a varázslatos éjszakán idelátogató vendégeken is múlik!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.