2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb XIX.kerület

Szeptemberre kész az új pálya

Elkezdődött a Vass Lajos Általános Iskolában a kültéri kézilabdapálya építése, amely a Magyar Kézilabda Szövetség kormány által támogatott rekortánpálya-fejlesztési programjának keretében valósul meg.

A fejlesztés kezdeményezője, Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) tájékoztatása szerint a pályát szeptembertől már használhatják a gyerekek.


Ilyen lesz majd az új pálya

Néhány hetes előkészület után megkezdődhetett a kézilabdapálya építése − tájékoztatott a kispest.info. A fejlesztést dr. György István, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke és Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte, hogy az egyébként kézilabdás múlttal rendelkező iskolában alakítsanak ki egy edzésre és versenyekre is alkalmas pályát a töredezett aszfaltú régi helyén. Dódity Gabriella márciusban a közösségi oldalán közölte az örömhírt, hogy a pálya építése zöld utat kapott, a munkálatok a napokban meg is kezdődtek, és várhatóan július első napjaiban fejeződnek be.

Beton helyett rekortán

− Óriási segítség lesz az új, modern pálya az iskolának, ahol egyébként sportosztály is indult a Kispesti Női Kézilabda Klub edzőinek közreműködésével. Hamarosan újabb fejlesztés is megindulhat a kerületben, nemsokára ugyanis a kormány szabadidő- és sportparkprogramjának keretében megkezdődik egy szabadtéri sportpark kialakítása a Csokonai utcában, a lakótelepen − mondta Dódity Gabriella, Kispest fejlesztéspolitikai tanácsnoka.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.