EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Színes programmal vár a Zenei Esték

Nyári zenei estéket szervez júliusban a Vértes Agorája. Július 6-tól négy héten át minden pénteken este hét órától az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti pavilonnál várják az érdeklődőket, vagy rossz idő esetén a Vértes Agorája színháztermében. A program összeállítása során idén is a változatosságra törekedtek a szervezők.

– Igyekeztünk több műfaj szerelmeseinek is kedveskedni – hangsúlyozta Tóth Zsóka, a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa. – A koncertsorozat a Tatabányai Black Diamond Big Band fellépésével kezdődik – Ludányi Tamásék az elmúlt években már több alkalommal is megmutatták tudásukat városunkban. Rendszeresen hívnak vendég előadókat is a fellépéseikre, ezúttal a kiváló énekesnő, Malek Andrea csatlakozik a zenekarhoz. Július 13-án a Budapest Klezmer Band lép színpadra, amely 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. Július 20-án a Cimbaliband koncertje ígérkezik igazán fantasztikus produkciónak, majd egy héttel később a Tatabánya Város Fúvószenekarára és a megye többi fúvószenekaraira épülő „Százan fújják” hangverseny zárja a programsorozatot.


A koncertek helyszíne az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti Zenepavilon lesz, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Vértes Agorája nagyterme. Valamennyi koncert ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.