EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Tatabánya

Színes programmal vár a Zenei Esték

Nyári zenei estéket szervez júliusban a Vértes Agorája. Július 6-tól négy héten át minden pénteken este hét órától az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti pavilonnál várják az érdeklődőket, vagy rossz idő esetén a Vértes Agorája színháztermében. A program összeállítása során idén is a változatosságra törekedtek a szervezők.

– Igyekeztünk több műfaj szerelmeseinek is kedveskedni – hangsúlyozta Tóth Zsóka, a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa. – A koncertsorozat a Tatabányai Black Diamond Big Band fellépésével kezdődik – Ludányi Tamásék az elmúlt években már több alkalommal is megmutatták tudásukat városunkban. Rendszeresen hívnak vendég előadókat is a fellépéseikre, ezúttal a kiváló énekesnő, Malek Andrea csatlakozik a zenekarhoz. Július 13-án a Budapest Klezmer Band lép színpadra, amely 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. Július 20-án a Cimbaliband koncertje ígérkezik igazán fantasztikus produkciónak, majd egy héttel később a Tatabánya Város Fúvószenekarára és a megye többi fúvószenekaraira épülő „Százan fújják” hangverseny zárja a programsorozatot.


A koncertek helyszíne az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti Zenepavilon lesz, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Vértes Agorája nagyterme. Valamennyi koncert ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek