EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Veszprém

Színkavalkád az első Rátonyi Róbert Operettfesztiválon

A Veszprémi Petőfi Színház előtti tér még a rekkenő hőség ellenére is megtelt az első Rátonyi Róbert Operettfesztivál megnyitóján, ami nem is csoda, hiszen a fellépők nem hétköznapi mutatványokkal csábították az operettrajongókat.

De vajon mitől lehet ma vonzó az operett műfaja? Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Keller János, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, a cél az volt, hogy a színes műsorokkal ne csak egy korosztályt tudjanak megszólítani a műfaj kedvelőin belül, hiszen – ahogy Keller János megfogalmazta – a fesztivál háromtól százhárom éves korig ajánlott.


Szinetár Miklós, az Operettszínház egykori igazgatója is részt vett a megnyitón (fotó: Kovács Bálint)

Természetesen a fesztivál névadójáról is szó esett, hiszen Rátonyi Róbert, a hazai operett egyik atyja a Veszprémi Petőfi Színházban töltötte utolsó éveit, így egyértelmű volt, hogy a fesztivált róla kell elnevezni. A négynapos esemény megálmodói abban a reményben kezdték meg az estét, hogy a műsorral méltó emléket állíthatnak a színészóriásnak.

A fesztivál megnyitóján jelen volt Szinetár Miklós, az Operettszínház egykori igazgatója is, aki beszédében az operett műfajának nehézségeiről, veszélyeiről, de végső soron sikerének titkáról mesélt. Meglátása szerint az emberek jelentős része úgy vélekedik az operettről, hogy könnyű műfaj, pedig szerinte igenis nehéz. Elrontani könnyű.

Nagy érdeklődés övezte az első veszprémi operettfesztivált (fotó: Kovács Bálint)

A Rátonyi Róbert Operettfesztivál négy napja alatt – számos kísérőprogrammal övezve – négy nagyszínpadi produkciót mutattak be a műfaj jeles képviselőinek közreműködésével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.