EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Színkavalkád az első Rátonyi Róbert Operettfesztiválon

A Veszprémi Petőfi Színház előtti tér még a rekkenő hőség ellenére is megtelt az első Rátonyi Róbert Operettfesztivál megnyitóján, ami nem is csoda, hiszen a fellépők nem hétköznapi mutatványokkal csábították az operettrajongókat.

De vajon mitől lehet ma vonzó az operett műfaja? Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Keller János, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, a cél az volt, hogy a színes műsorokkal ne csak egy korosztályt tudjanak megszólítani a műfaj kedvelőin belül, hiszen – ahogy Keller János megfogalmazta – a fesztivál háromtól százhárom éves korig ajánlott.


Szinetár Miklós, az Operettszínház egykori igazgatója is részt vett a megnyitón (fotó: Kovács Bálint)

Természetesen a fesztivál névadójáról is szó esett, hiszen Rátonyi Róbert, a hazai operett egyik atyja a Veszprémi Petőfi Színházban töltötte utolsó éveit, így egyértelmű volt, hogy a fesztivált róla kell elnevezni. A négynapos esemény megálmodói abban a reményben kezdték meg az estét, hogy a műsorral méltó emléket állíthatnak a színészóriásnak.

A fesztivál megnyitóján jelen volt Szinetár Miklós, az Operettszínház egykori igazgatója is, aki beszédében az operett műfajának nehézségeiről, veszélyeiről, de végső soron sikerének titkáról mesélt. Meglátása szerint az emberek jelentős része úgy vélekedik az operettről, hogy könnyű műfaj, pedig szerinte igenis nehéz. Elrontani könnyű.

Nagy érdeklődés övezte az első veszprémi operettfesztivált (fotó: Kovács Bálint)

A Rátonyi Róbert Operettfesztivál négy napja alatt – számos kísérőprogrammal övezve – négy nagyszínpadi produkciót mutattak be a műfaj jeles képviselőinek közreműködésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.