EUR: 323,35 Ft
CHF: 287,82 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Szlovákiában a többség nem akarja, hogy az állam segítse a menekülteket

Egy felmérés szerint Szlovákiában a megkérdezettek közel kétharmada nem ért egyet azzal, hogy az állam segítse az országba érkezett menekülteket.

A felmérést a Focus közvélemény-kutató ügynökség az M. R. Stefánik konzervatív intézet megrendelésére készítette idén áprilisban, több mint ezer ember megkérdezésével. A felmérés eredményeit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség ismertette. A széles körű felmérésben azt vizsgálták, hogy milyen elvárásai vannak a lakosságnak az állammal szemben. A kérdések döntő többsége a rendszerváltoztatás előtti időszak és a jelen viszonyai közötti különbségekre összpontosított.


A válaszokból kiderült, hogy a résztvevők többsége a piaci megoldásokkal szemben az erős szerepet vállaló államot részesíti előnyben. A 21 felvetést tartalmazó közvélemény-kutatás során a válaszadók legnagyobb hányada az egészség- és az oktatásügy, illetve a munkaadó-munkavállaló viszonyrendszerben tartotta fontosnak az állam erőteljes szerepvállalását.

A felmérésben egyetlen olyan felvetés volt, amellyel a válaszadók többsége nem értett egyet. Ez arra vonatkozott, hogy segítenie kell-e az államnak az országba érkező menekülteknek. Az állam ilyen jellegű segítségnyújtásával a megkérdezettek 63 százaléka nem értett egyet.


 

Kapcsolódó Cikkek