EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Szóljon a blues!

Kránitz Tóni neve nem ismeretlen a közönség számára, immáron 30 éve lép színpadra a blues műfajában, nemcsak Zalaegerszegen és környékén, hanem országszerte, sőt a határainkon túl is, a koncert apropója pedig nem más, mint 30 éves pályafutásának összegzése és megünneplése.

1988. április 29-én lépett fel először a zalaegerszegi Szakszervezetek Művelődési Házában Blues Experiment nevű kísérleti jellegű zenekarával, amely szinte csak saját számokat játszott. Ezután következett 1990-ben a Blues Mission Polgár Péterrel, Markó Tamással és Kardos „Bozi” Endrével. Másfél éves működés után a formáció az említett három tag kiválásával – ők Müller Péter Sziámijához csatlakoztak – megszűnt.


Ekkor Tóni élete mérföldkőhöz érkezett, a Blues Experimentből ismert énekessel, Endzsivel 1991-ben megalapították a Shabby Blues Band nevű zenekart, amely már 27 éve koptatja a színpadokat, hét lemezzel a háta mögött. Kránitz Tóni erre a koncertre azokat a zenészeket hívta meg, akikkel az elmúlt időszakban játszott az együttes albumain. Elmondása szerint zene nélkül nem tudna élni, erre tette fel az életét, úgy gondolja, négy gyermeke felnevelése mellett sorsfeladata, hogy a bluest életben tartsa. Sosem vágyott országos hírnévre, de régiós zenészként szívesen szállítja a műfajt Szlovéniába, Ausztriába, Horvátországba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.