EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Szóljon a blues!

Kránitz Tóni neve nem ismeretlen a közönség számára, immáron 30 éve lép színpadra a blues műfajában, nemcsak Zalaegerszegen és környékén, hanem országszerte, sőt a határainkon túl is, a koncert apropója pedig nem más, mint 30 éves pályafutásának összegzése és megünneplése.

1988. április 29-én lépett fel először a zalaegerszegi Szakszervezetek Művelődési Házában Blues Experiment nevű kísérleti jellegű zenekarával, amely szinte csak saját számokat játszott. Ezután következett 1990-ben a Blues Mission Polgár Péterrel, Markó Tamással és Kardos „Bozi” Endrével. Másfél éves működés után a formáció az említett három tag kiválásával – ők Müller Péter Sziámijához csatlakoztak – megszűnt.


Ekkor Tóni élete mérföldkőhöz érkezett, a Blues Experimentből ismert énekessel, Endzsivel 1991-ben megalapították a Shabby Blues Band nevű zenekart, amely már 27 éve koptatja a színpadokat, hét lemezzel a háta mögött. Kránitz Tóni erre a koncertre azokat a zenészeket hívta meg, akikkel az elmúlt időszakban játszott az együttes albumain. Elmondása szerint zene nélkül nem tudna élni, erre tette fel az életét, úgy gondolja, négy gyermeke felnevelése mellett sorsfeladata, hogy a bluest életben tartsa. Sosem vágyott országos hírnévre, de régiós zenészként szívesen szállítja a műfajt Szlovéniába, Ausztriába, Horvátországba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.