EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,78 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Szolnoki mentőbaleset : A Honvédkórházban ápolt sérült is intenzív ellátásra szorul

Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul a szerdai szolnoki mentőbaleset budapesti Honvédkórházban ápolt sérültje – mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A szerdai balesetben két ember – a mentőautó vezetője és a szállított beteg – meghalt, többen megsérültek.


A mentőápolót és a mentőtisztet mentőhelikopterrel szállították Budapestre. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központba került sérültet, a mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg.

Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett – mondta Muzsay Ildikó.


Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, korábban meglátogatta a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben fekvő sérültet is. Az ő állapota kielégítő, a történtekre részben emlékszik.

Hozzátette: a balesetet szenvedett mentődolgozóknak és családjaiknak minden segítséget megadnak.

Csató Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, annyit tudni, hogy a mentőautó használta a megkülönböztető jelzést, s hogy esős, csúszós idő volt. A körülmények tisztázására a rendőrség és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított.

Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1 aktuális csatornának azt mondta: kórházukba 22 sérültet vittek, közülük 19 embert ellátás után hazaengedtek. Három sérültet – két nőt és egy férfit – ápolnak még a kórházban, egyiküknek eltört a karja, ketten enyhe agyrázkódást szenvedtek.

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese korábban azt közölte: a kórházukba szállított sérült túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.