EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Táborozást nyertek a betűfalók

Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.

Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen ezen a vetélkedőn, nem kellett mást tenni, mint jókat olvasni és az olvasottakat ügyesen feldolgozni. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ötödször hívta játszani a megye kisiskolásait, és idén is sokan jelentkeztek a versenyre. A 26 csapat közül 15 jutott be a döntőbe, ahol a két írásbeli fordulóban is szerepelt olvasmányokhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. Ráadásként minden csapatnak elő kellett adnia egy maximum háromperces jelenetet Milyen lesz az iskola 50 év múlva? címmel.


Az iskola 50 év múlva a Bánhorváti Betűfalók szerint – fotó: Lokál

A Kiss Ottó József Attila-díjas költő által vezetett zsűri döntése alapján az első a Bőcsi Könyvmolyok csapata lett. Velük együtt a bogácsi Könyvbarátok, a Bánhorváti Betűfalók, az Olvasótündérek (miskolci Avastetői Széchenyi Általános Iskola), a Bojahada (tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola), a Regényfogók (miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola) és a gesztelyi Csokonais könyvbarátok vehetnek részt július 9-től 13-ig a bogácsi Jurta Üdülőközpontba szervezett olvasótáborban és annak számos programján, kirándulásán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.