EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Táborozást nyertek a betűfalók

Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.

Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen ezen a vetélkedőn, nem kellett mást tenni, mint jókat olvasni és az olvasottakat ügyesen feldolgozni. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ötödször hívta játszani a megye kisiskolásait, és idén is sokan jelentkeztek a versenyre. A 26 csapat közül 15 jutott be a döntőbe, ahol a két írásbeli fordulóban is szerepelt olvasmányokhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. Ráadásként minden csapatnak elő kellett adnia egy maximum háromperces jelenetet Milyen lesz az iskola 50 év múlva? címmel.


Az iskola 50 év múlva a Bánhorváti Betűfalók szerint – fotó: Lokál

A Kiss Ottó József Attila-díjas költő által vezetett zsűri döntése alapján az első a Bőcsi Könyvmolyok csapata lett. Velük együtt a bogácsi Könyvbarátok, a Bánhorváti Betűfalók, az Olvasótündérek (miskolci Avastetői Széchenyi Általános Iskola), a Bojahada (tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola), a Regényfogók (miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola) és a gesztelyi Csokonais könyvbarátok vehetnek részt július 9-től 13-ig a bogácsi Jurta Üdülőközpontba szervezett olvasótáborban és annak számos programján, kirándulásán.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.