2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Veszprém

Tanévet zárt az Iparkamara

Ünnepélyes keretek között, a jövőbeli tervek megidézésével és díjak átadásával zárta a tanévet csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Markovszky György szerint behozhatatlan előnyt jelent a korán elsajátított szakma (fotó: Kovács Bálint)

Markovszky György, a megyei kamara elnöke az ünnepségen kijelentette: problémának tartja, hogy a szakmák presztízse elveszett, négyes tanuló már nem akar szakképzési intézményekbe menni. Pedig akik fiatalon megismerkednek a szakmákkal, behozhatatlan előnyre tesznek szert azokkal szemben, akik csak huszonévesen gondolnak erre.


A díjazott fiatalok példaképek lehetnek az őket követő generációnak (fotó: Kovács Bálint)

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatásért és képzésért felelős alelnöke a jövőbeli feladatokról beszélt. A kamara céljai közé tartozik az oktatás rendszerszintű átalakítása: az alapoktatást és a felsőoktatást is megreformálnák. Vonzó szakképzést, versenyképes életpályákat szeretnének felvázolni, ennek érdekében az iskolaépületeket fel kell újítani, képezni kell a pedagógusokat. Általános ösztöndíjrendszert vezetnének be, keresletorientált képzési kínálatot alakítanának ki, növelnék a gyakorlati órák számát a szakgimnáziumokban.

A versenyeken szereplő diákok mellett gyakorlati helyeket és pedagógusokat is díjaztak (fotó: Kovács Bálint)

Az ünnepségen átvehették elismerésüket az Év Tanulója díj nyertesei és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny helyezettjei. Kiváló Gyakorlati Képzőhely díjat kapott a várpalotai Öcsi Cukrászda, a várpalotai Digitál Szerviz Kft. és a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény. Kiváló Iskolai Szakoktató díjat vehetett át Abrincsák József (Faller Jenő SZKI), Holczingerné Szabó Andrea (Acsády Ignác SZKI) és Hartmann Ferenc (Jendrassik-Venesz).

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.