EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Tanévet zárt az Iparkamara

Ünnepélyes keretek között, a jövőbeli tervek megidézésével és díjak átadásával zárta a tanévet csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Markovszky György szerint behozhatatlan előnyt jelent a korán elsajátított szakma (fotó: Kovács Bálint)

Markovszky György, a megyei kamara elnöke az ünnepségen kijelentette: problémának tartja, hogy a szakmák presztízse elveszett, négyes tanuló már nem akar szakképzési intézményekbe menni. Pedig akik fiatalon megismerkednek a szakmákkal, behozhatatlan előnyre tesznek szert azokkal szemben, akik csak huszonévesen gondolnak erre.


A díjazott fiatalok példaképek lehetnek az őket követő generációnak (fotó: Kovács Bálint)

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatásért és képzésért felelős alelnöke a jövőbeli feladatokról beszélt. A kamara céljai közé tartozik az oktatás rendszerszintű átalakítása: az alapoktatást és a felsőoktatást is megreformálnák. Vonzó szakképzést, versenyképes életpályákat szeretnének felvázolni, ennek érdekében az iskolaépületeket fel kell újítani, képezni kell a pedagógusokat. Általános ösztöndíjrendszert vezetnének be, keresletorientált képzési kínálatot alakítanának ki, növelnék a gyakorlati órák számát a szakgimnáziumokban.

A versenyeken szereplő diákok mellett gyakorlati helyeket és pedagógusokat is díjaztak (fotó: Kovács Bálint)

Az ünnepségen átvehették elismerésüket az Év Tanulója díj nyertesei és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny helyezettjei. Kiváló Gyakorlati Képzőhely díjat kapott a várpalotai Öcsi Cukrászda, a várpalotai Digitál Szerviz Kft. és a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény. Kiváló Iskolai Szakoktató díjat vehetett át Abrincsák József (Faller Jenő SZKI), Holczingerné Szabó Andrea (Acsády Ignác SZKI) és Hartmann Ferenc (Jendrassik-Venesz).

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.