EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Taroltak az oroszok a nyitómeccsen

Annak ellenére, hogy az orosz válogatott az elmúlt egy évben képtelen volt meccset nyerni, a világbajnokság nyitómeccsén igazán odatette magát. Már a hatodik percben Gazinszkij fejesével megszerezték a vezetést, majd a megsérült Dzagojev helyére csereként beállt Cserisev két perccel az első félidő vége előtt tovább növelte az előnyt. Történelmi gólnak nevezhetjük ezt, hiszen a vb-k történtének első olyan találata, amelyet nyitómérkőzésen csereként pályára lépett játékos szerzett.

Érdekesség, hogy világbajnokság nyitómeccsén egyetlen rendező ország sem szenvedett vereséget. Igaz, a szaúdiak is benne voltak abban, hogy ennyire simán tudott nyerni a rendező. Bár Juan Antonio Pizzi szövetségi kapitány játékosai lendületesen kezdtek, hamar kiderült, hogy nem képviselnek komoly játékerőt. Elképzelés nélkül, körülményesen futballoztak.


(MTI/AP/Pavel Golovkin)

Jurij Zsirkov (j) és Taiszir al-Dzsasszim csatája a labdért (MTI/AP/Antonio Calanni)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.