EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Győr

Teljesen megújult a Rózsa utca

Sokak örömére tovább folytatódnak a felújítások Győrben. Ennek egyik új eredménye a Győr-ménfőcsanaki Rózsa utca fejlesztése.

A Rózsa utca új alapot és aszfaltrétegeket kapott végig, 140 méter hosszan. A parkoló felületét is felújították, és a járda is megújult. A munkálatok 36 millió forintba kerültek.


Prédl Antal az Útkezelő Szervezet vezetője, Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzati képviselője és Borkai Zsolt Győr polgármestere az ünnepélyes átadón (balról-jobbra)
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ebben az évben komoly összegeket biztosíthattunk a költségvetésből az úthálózat javítására, körforgalmak építésére és a Lakóutca programra – fogalmazott az avatáson Borkai Zsolt polgármester.

A Győr-Ménfőcsanak városrész Hármashatár út és a 83-as főút közötti területén nagyon sok új családi ház és társasház épült az elmúlt húsz évben. Ez a terület teljes változáson ment keresztül, kisebb falunyi lakó költözött az új lakásokba. Az új lakóépületek létesítéséhez közterületi fejlesztések is kapcsolódtak, utakkal, járdákkal, közvilágítással.


A parkoló felületét is felújították.
Fotó: O. Jakócs Péter

Az új fejlesztési területeken létrejött új úthálózat közvetlen szomszédságában a 60-as, 70-es években épült társasházakat övező utcák felújítása is időszerűvé vált, hiszen a burkolatuk több mint negyvenéves, a vízelvezetés pedig sok helyen elégtelen minőségű. Emiatt szerepelt idén a felújítási programban a Rózsa utca. Az útfelújítást sikerült gyors ütemben, április-májusban elvégezni.

– Külön köszönjük a Rózsa utcai lakóközösség útfelújítás ideje alatt mutatott pozitív hozzáállását, ritkán tapasztalunk ilyen kedvező bánásmódot – mondta Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője.

A járda, az úttest és a parkolók is új borítást kaptak
Fotó: O. Jakócs Péter

Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott Borkai Zsoltnak, hogy a Rózsa utca is bekerült a Lakóutca programba, és megtörténhetett a felújítás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.