EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Tatabánya

Telt házas cirkuszi csillogás

A cirkusz világát elevenítette meg tanévzáró gáláján a Népház Show Formációs Táncegyüttes. A Jászai Mari Színház nagytermét három nap alatt hatszor töltötték meg a táncosok, összesen mintegy kétezren látták a „Cirkuszi csillogás” című előadást, amelyben közel harminc koreográfia mellett a tatai Talentum iskola artistanövendékei és a baji művészi teremkerékpárosok produkcióit is megcsodálhatták a közönség tagjai.

A tanévzáró gála egyúttal a szakmai elismerések átadásának színhelye is volt: idén is átadták a Boros Katalin táncdíjat és a Nemeslaki Irén szakmai díjat. Előbbit Nyvelt Kitti és Szalczinger Georgina, utóbbit Csutha Viktória és Laczó Szabina vehette át. A Nemeslaki Irén szakmai díjjal elismert két táncos, Csutha Viktória és Laczó Szabina nemcsak a táncegyüttes tagjaként, hanem tánctanárként, az utánpótlás lelkes oktatójaként is jeleskedik.


A „Cirkuszi csillogás” című előadásban a Népház Show Formációs Táncegyüttes 11 csoportjának 329 táncosa lépett színpadra. A szakmai díjak átadása mellett tízéves tagsága alkalmából köszöntötték Baranyai Nadint, Kalapos Fruzsinát, Nemes Evelint, Pulai Kittit és Zábojnyik Lillát, míg 15 éves tánctagsága apropóján Árendás Laurát és Barnafi Rebekát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.