EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szekszárd

Telt házzal üzemel a menhely

A szekszárdi kutyamenhely az elmúlt hetekben ismét telt házzal üzemel, májusban 31 kutyus érkezett a telepre és mindössze 11-et tudtak örökbe adni.

Arra kérik a lakosságot, hogy ha segíteni szeretnének, ezúttal úgy tudnának, hogy a menhelyről fogadnak örökbe kiskutyát – tájékoztatott Fiáth Szilvia, a kutyamenhely vezetője.


– Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Ugye nyertünk egy pályázaton másfél millió forintos támogatást állatorvosi költségekre, ami miatt nagyon boldogok vagyunk, másrészt viszont a menhely most már elég régóta telt házzal működik. Most ez különösen nagy problémát jelent, mert az utóbbi időben nagyon sok kutya került a gondozásunkba, például májusban 31 kutya került be a menhelyünkre, a gondozásunkba és mindössze 11 kutyát tudtunk örökbe adni. Tehát nagyon nagyok a különbségek – részletezte a menhely vezetője.

Jelenleg 225-230 kutyáról gondoskodnak a szekszárdi menhelyen.  (Illusztráció: Máté Krisztián)

Hozzátette, hogy igyekeznek minden fórumon és felületen reklámozni azt, hogy a menhelyről fogadjanak örökbe azok az állatszerető gazdik, akik szeretnének kiskutyát. Azért is ajánlott a menhelyről örökbe fogadni ebeket, mert ezek már chippel rendelkező, beoltott, ivartalanított, féreghajtóval és bolhairtóval ellátott egyedek.


– A probléma gyökere igazából az, hogy most a nyár egy kicsit előbb érkezett és az emberek már most elmennek hosszú hétvégére, szabadságot vesznek ki, elmennek pihenni, ezért sokkal kisebb az örökbefogadói kedv a lakosság körében, ellentétben azzal, ahogyan ez az év e szakaszában lenni szokott. Mindemellett naponta számtalan hívást kapunk, hogy egy család külföldre költözik és nem tud többé gondoskodni házi kedvencéről, ezen túlmenően a szaporulatból, sajnos a nem kívánt kutyusokból, nagyon sokat magukra hagynak. Az elmúlt időszakban ezért rengeteg 5-6 hónapos egyedet kellett összeszednünk, begyűjtetnünk. A létszámunk jelen pillanatban 225 és 230 között mozog, ami nem kis egyedszám, és jóval túlhaladja a kutyák számára kényelmes férőhelyek számát. Összegezve, ha valaki szeretne segíteni a menhelynek, azzal tudná megtenni, hogy ha szeretne kutyát örökbe fogadni, akkor ezt tőlünk tegye meg – zárta mondandóját Fiáth Szilvia.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.