EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,77 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Telt házzal üzemel a menhely

A szekszárdi kutyamenhely az elmúlt hetekben ismét telt házzal üzemel, májusban 31 kutyus érkezett a telepre és mindössze 11-et tudtak örökbe adni.

Arra kérik a lakosságot, hogy ha segíteni szeretnének, ezúttal úgy tudnának, hogy a menhelyről fogadnak örökbe kiskutyát – tájékoztatott Fiáth Szilvia, a kutyamenhely vezetője.


– Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Ugye nyertünk egy pályázaton másfél millió forintos támogatást állatorvosi költségekre, ami miatt nagyon boldogok vagyunk, másrészt viszont a menhely most már elég régóta telt házzal működik. Most ez különösen nagy problémát jelent, mert az utóbbi időben nagyon sok kutya került a gondozásunkba, például májusban 31 kutya került be a menhelyünkre, a gondozásunkba és mindössze 11 kutyát tudtunk örökbe adni. Tehát nagyon nagyok a különbségek – részletezte a menhely vezetője.

Jelenleg 225-230 kutyáról gondoskodnak a szekszárdi menhelyen.  (Illusztráció: Máté Krisztián)

Hozzátette, hogy igyekeznek minden fórumon és felületen reklámozni azt, hogy a menhelyről fogadjanak örökbe azok az állatszerető gazdik, akik szeretnének kiskutyát. Azért is ajánlott a menhelyről örökbe fogadni ebeket, mert ezek már chippel rendelkező, beoltott, ivartalanított, féreghajtóval és bolhairtóval ellátott egyedek.


– A probléma gyökere igazából az, hogy most a nyár egy kicsit előbb érkezett és az emberek már most elmennek hosszú hétvégére, szabadságot vesznek ki, elmennek pihenni, ezért sokkal kisebb az örökbefogadói kedv a lakosság körében, ellentétben azzal, ahogyan ez az év e szakaszában lenni szokott. Mindemellett naponta számtalan hívást kapunk, hogy egy család külföldre költözik és nem tud többé gondoskodni házi kedvencéről, ezen túlmenően a szaporulatból, sajnos a nem kívánt kutyusokból, nagyon sokat magukra hagynak. Az elmúlt időszakban ezért rengeteg 5-6 hónapos egyedet kellett összeszednünk, begyűjtetnünk. A létszámunk jelen pillanatban 225 és 230 között mozog, ami nem kis egyedszám, és jóval túlhaladja a kutyák számára kényelmes férőhelyek számát. Összegezve, ha valaki szeretne segíteni a menhelynek, azzal tudná megtenni, hogy ha szeretne kutyát örökbe fogadni, akkor ezt tőlünk tegye meg – zárta mondandóját Fiáth Szilvia.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.