EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szeged

Tizennégy hét alatt tíz kiló mínusz

A szegedi Kollár Andrea nem hétköznapi sportteljesítményt vitt véghez azzal, hogy egy testépítő versenyre való felkészülés során 10 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg 14 hét alatt. A felszolgálóként dolgozó fiatal hölgy elmesélte a nagy fogyás titkát.

– Régebben csak hobbiszinten, heti 2-3 alkalommal jártam edzőterembe, mert sajnos a munkahelyi elfoglaltságaim miatt többre nem volt lehetőségem. Aztán tavaly novemberben munkanélkülivé váltam, és akkor megkeresett Hajdú Gábor személyi edző, hogy van-e kedvem komolyabban foglalkozni a testépítéssel. Eleinte vonakodtam, de olyan lelkesen agitált, hogy végül belevágtam. Életem egyik legjobb döntése volt – beszélt a kezdetekről Andrea.


Kollár Andrea különleges eredményt ért el

– A kezdő lökést követően Gábor összeállított egy edzéstervet, valamint egy étrendet, amit szigorúan be kellett tartanom. Ezután viszonylag ritkán tartott külön edzést, azokat a gyakorlatokat végeztem önállóan, amelyeket előzetesen előírt. Eleinte naponta két és fél órát edzettem, de feleannyi ráfordítással is elérhető lett volna ez az eredmény. Az elején kicsit túltoltam a felkészülést, mert nem konzultáltam elégszer a személyi edzőmmel. Januárban jött a felkészülésem nehezebb része, ugyanis attól kezdve egészen a versenyig diétáznom kellett – mondta.

Andrea kiemelte, onnantól, hogy célegyenesbe kerül a felkészülés, már nem az egészséges életmód élvez prioritást.


– A versenyszerű testépítést nem feltétlenül ajánlanám mindenkinek, ugyanis maga a verseny nagyon megterhelő fizikailag és lelkileg egyaránt. A megmérettetések előtt komoly folyadékmegvonás szükséges a jobb eredmény eléréséhez. Én például mindössze fél liter vizet ittam a verseny napján, hogy a lehető legjobb formában állhassak színpadra. Ugyanakkor akiben van elég akaraterő, az képes lehet hasonló fejlődésre, ugyanis én napi 12 óra munka mellett tudtam elérni ezt az eredményt – fejtette ki álláspontját Andrea, majd hozzátette: a közeljövőben nem tervezi, hogy részt vesz hasonló versenyen, ugyanis elsősorban a családtervezésre koncentrál a következő időszakban, de az edzéseket nem hagyja abba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.