2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szeged

Tizennégy hét alatt tíz kiló mínusz

A szegedi Kollár Andrea nem hétköznapi sportteljesítményt vitt véghez azzal, hogy egy testépítő versenyre való felkészülés során 10 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg 14 hét alatt. A felszolgálóként dolgozó fiatal hölgy elmesélte a nagy fogyás titkát.

– Régebben csak hobbiszinten, heti 2-3 alkalommal jártam edzőterembe, mert sajnos a munkahelyi elfoglaltságaim miatt többre nem volt lehetőségem. Aztán tavaly novemberben munkanélkülivé váltam, és akkor megkeresett Hajdú Gábor személyi edző, hogy van-e kedvem komolyabban foglalkozni a testépítéssel. Eleinte vonakodtam, de olyan lelkesen agitált, hogy végül belevágtam. Életem egyik legjobb döntése volt – beszélt a kezdetekről Andrea.


Kollár Andrea különleges eredményt ért el

– A kezdő lökést követően Gábor összeállított egy edzéstervet, valamint egy étrendet, amit szigorúan be kellett tartanom. Ezután viszonylag ritkán tartott külön edzést, azokat a gyakorlatokat végeztem önállóan, amelyeket előzetesen előírt. Eleinte naponta két és fél órát edzettem, de feleannyi ráfordítással is elérhető lett volna ez az eredmény. Az elején kicsit túltoltam a felkészülést, mert nem konzultáltam elégszer a személyi edzőmmel. Januárban jött a felkészülésem nehezebb része, ugyanis attól kezdve egészen a versenyig diétáznom kellett – mondta.

Andrea kiemelte, onnantól, hogy célegyenesbe kerül a felkészülés, már nem az egészséges életmód élvez prioritást.


– A versenyszerű testépítést nem feltétlenül ajánlanám mindenkinek, ugyanis maga a verseny nagyon megterhelő fizikailag és lelkileg egyaránt. A megmérettetések előtt komoly folyadékmegvonás szükséges a jobb eredmény eléréséhez. Én például mindössze fél liter vizet ittam a verseny napján, hogy a lehető legjobb formában állhassak színpadra. Ugyanakkor akiben van elég akaraterő, az képes lehet hasonló fejlődésre, ugyanis én napi 12 óra munka mellett tudtam elérni ezt az eredményt – fejtette ki álláspontját Andrea, majd hozzátette: a közeljövőben nem tervezi, hogy részt vesz hasonló versenyen, ugyanis elsősorban a családtervezésre koncentrál a következő időszakban, de az edzéseket nem hagyja abba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.