EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szombathely

Tízéves a Vulcano Energia

– Még sok ilyen innovatív kis- és középvállalkozásra van szüksége az országnak, mint a megújuló energiaforrásokat felhasználó Vulcano Energia – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke a cég fennállásának 10. évfordulójára rendezett ünnepségen.

Hende Csaba emlékeztetett: a cég vezetése a világválság kezdetekor döntött úgy, hogy építőipari céget alapít, de a bátorság, a szaktudás és a minőségi munka meghozta gyümölcsét. Az elmúlt évtizedben több mint kétszáz beruházást valósítottak meg és folyamatosan 100-120 szombathelyi család megélhetését biztosítják. A politikus külön megköszönte, hogy a Vulcano Energia felkarolta a kosárlabda ügyét, és névadó szponzorként hozzásegítette a Falco kosarasait a döntőbe jutáshoz.


Hende Csaba is köszöntötte a születésnapos céget Fotó: CSG

– Számos pályázat megvalósítása során együttműködünk a céggel. Mindig nagy öröm az önkormányzat számára, ha helyi vállalkozókkal dolgozhat együtt – fogalmazott Illés Károly alpolgármester, aki kiemelte a cég társadalmi szerepvállalásának fontosságát is.

Kiemelten támogatják a Falco kosárlabdacsapatát Fotó: CSG

Kondora Bálint, a megyei önkormányzat alelnöke arról beszélt, hogy Vas megye klímastratégiájához igazodva át kell alakítani az épületek energiahatékonyságát. Szerinte a Vulcano még azt megelőzően felismerte ezt a feladatot, mielőtt ezt megfogalmazták volna. Munkájuk elismeréseként Vas megye közgyűlésének emléklapját adta át a cég vezetésének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.