EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Több embert súlyosan megsebesített egy késes támadó a buszon

Nyolc embert súlyosan megsebesített egy késes támadó egy az északnyugat-kínai Hszian városban – jelentette a Zsenmin Zsipao című kínai napilap pénteken.

A férfi először egy autóbuszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg – írta a Huasang Bao című helyi lap.


A Weibo kínai közösségi hálóra feltöltött egyik felvételen egy nő és egy gyermek is látható sebesülten, eszméletlenül.

A támadót röviddel ámokfutása után elfogta a rendőrség.

A késes támadások nem ritkák Kínában, ahol nagyon szigorúan szabályozzák a lőfegyverviselést, a rendfenntartó szervek közül sem mindegyiknél engedélyezett.

Áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban. Februárban egy nő meghalt és tizenketten megsebesültek egy támadó ámokfutásában Peking egy népszerű bevásárlóközpontjában. Az egyik legszörnyűbb eset tavaly történt: egy férfi egy óvodában támadt gyerekekre a déli Kuanghszi tartományban. Tizenegy gyermek szenvedett sebesüléseket, de nem volt halálos áldozat.

A kínai média általában nem tesz jelentést arról, hogy mi az ilyen típusú támadások indítéka.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.