EUR: 317,11 Ft
CHF: 279,26 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Több embert súlyosan megsebesített egy késes támadó a buszon

Nyolc embert súlyosan megsebesített egy késes támadó egy az északnyugat-kínai Hszian városban – jelentette a Zsenmin Zsipao című kínai napilap pénteken.

A férfi először egy autóbuszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg – írta a Huasang Bao című helyi lap.


A Weibo kínai közösségi hálóra feltöltött egyik felvételen egy nő és egy gyermek is látható sebesülten, eszméletlenül.

A támadót röviddel ámokfutása után elfogta a rendőrség.

A késes támadások nem ritkák Kínában, ahol nagyon szigorúan szabályozzák a lőfegyverviselést, a rendfenntartó szervek közül sem mindegyiknél engedélyezett.

Áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban. Februárban egy nő meghalt és tizenketten megsebesültek egy támadó ámokfutásában Peking egy népszerű bevásárlóközpontjában. Az egyik legszörnyűbb eset tavaly történt: egy férfi egy óvodában támadt gyerekekre a déli Kuanghszi tartományban. Tizenegy gyermek szenvedett sebesüléseket, de nem volt halálos áldozat.

A kínai média általában nem tesz jelentést arról, hogy mi az ilyen típusú támadások indítéka.

Kapcsolódó Cikkek

  • Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott.

  • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.