2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Több útszakasz is megújul

Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács szerda délelőtt a könyvtár épületében. Az ülést követően Hegedűs Barbara, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó képviselőit a Dózsavárost érintő legfontosabb kérdésekről.

A Dózsavárosi Tanács megvitatta a városrészt érintő kérdéseket (fotó: Domján Attila)

Hegedűs Barbara elmondta: bemutatták a tanácsnak a városi költségvetést, a jövőbeli fejlesztéseket, amelyek Dózsavárost, illetve Csererdőt és Jutaspusztát érintik. A mostani ülésen jelen volt Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője is. A városrészben első körben az iparterület fejlesztésénél a Henger utca kivitelezésére kerül sor, ami várhatóan a nyár folyamán kezdődik el.


Hegedűs Barbara, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatott a tanács üléséről (Fotó: Domján Attila)

Ezt követően a Pápai utca fejlesztése következik – csapadékelvezetéssel, kerékpárút kialakításával, illetve úthálózat-fejlesztéssel újul meg ez a szakasz. Ezt követően kerülhet sor a belső körgyűrű Avar utca mögötti szakaszának fejlesztésére önkormányzati költségvetésből, végül a Kistó utca felújítására kerül sor. A fent említett útszakaszok tervezési-előkészítési munkái most zárulnak le, hamarosan kezdődhet a kivitelezés.

Előtérbe került a buszmegállók ügye és az ezzel kapcsolatos lakossági igények és megoldási lehetőségek. Dózsavárosban, illetve Csererdőn is vannak olyan buszmegállók, amelyek nem fedettek. Ennek a problémának a megoldása várhatóan önkormányzati forrásból valósul meg. Szóba került még a hulladékkezelés, a szelektív hulladékgyűjtők ügye, amely szintén megoldásra vár.

Kapcsolódó Cikkek