EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Több útszakasz is megújul

Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács szerda délelőtt a könyvtár épületében. Az ülést követően Hegedűs Barbara, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó képviselőit a Dózsavárost érintő legfontosabb kérdésekről.

A Dózsavárosi Tanács megvitatta a városrészt érintő kérdéseket (fotó: Domján Attila)

Hegedűs Barbara elmondta: bemutatták a tanácsnak a városi költségvetést, a jövőbeli fejlesztéseket, amelyek Dózsavárost, illetve Csererdőt és Jutaspusztát érintik. A mostani ülésen jelen volt Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője is. A városrészben első körben az iparterület fejlesztésénél a Henger utca kivitelezésére kerül sor, ami várhatóan a nyár folyamán kezdődik el.


Hegedűs Barbara, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatott a tanács üléséről (Fotó: Domján Attila)

Ezt követően a Pápai utca fejlesztése következik – csapadékelvezetéssel, kerékpárút kialakításával, illetve úthálózat-fejlesztéssel újul meg ez a szakasz. Ezt követően kerülhet sor a belső körgyűrű Avar utca mögötti szakaszának fejlesztésére önkormányzati költségvetésből, végül a Kistó utca felújítására kerül sor. A fent említett útszakaszok tervezési-előkészítési munkái most zárulnak le, hamarosan kezdődhet a kivitelezés.

Előtérbe került a buszmegállók ügye és az ezzel kapcsolatos lakossági igények és megoldási lehetőségek. Dózsavárosban, illetve Csererdőn is vannak olyan buszmegállók, amelyek nem fedettek. Ennek a problémának a megoldása várhatóan önkormányzati forrásból valósul meg. Szóba került még a hulladékkezelés, a szelektív hulladékgyűjtők ügye, amely szintén megoldásra vár.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.