2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Többet adnak az oktatásnál

Kistelepülések pedagógusait díjazta péntek délután a veszprémi Gizella Hotelban a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány.

A Pedagógusok a kistelepülésekért díjat még 2007-ben alapították, azzal a céllal, hogy azokat a ritkán méltatott pedagógusokat is elismerjék, akik nemcsak oktató-nevelő tevékenységet folytatnak iskolájukban, de közéleti megmozdulásaik révén a település épüléséért is folyamatosan tesznek.


Idén Réfi Tamásné, Szabóné Stenger Erika és Szokolainé Polyák Tünde vehette át a díjat (fotó: Kovács Bálint)

A díjra minden évben a település közössége terjeszti fel az oktatókat, akik közül a védnöki testület választja ki a három legérdemesebbet. Idén az elismeréseket Réfi Tamásné márkói óvodapedagógus, Szabóné Stenger Erika, a Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde munkatársa és a nemesvámosi Szokolainé Polyák Tünde vehette át Ovádi Péter parlamenti képviselőtől, valamint Halmay Györgytől és Garai Györgytől, a védnöki testület tagjaitól.

Réfi Tamásné 1988 óta dolgozik a márkói óvodában, 2000-től nyolc évig az intézmény vezetője volt. Vezetői tevékenysége során nagy hangsúlyt fektetett az óvodában zajló szakmai munka fejlesztésére, a nevelőmunkát segítő eszközök beszerzésére, korszerűsítésére. Kétkezi munkájának nyomán is szépült az óvoda, valamint a helyi vállalkozókkal együttműködve is sokat tett a falu közösségéért, például Mikulás-ünnepségek szervezése és a nyugdíjasok anyák napi köszöntése révén.


A pedagógusokat településük közössége terjesztette fel a díjra (Fotó: Kovács Bálint)

Szabóné Stenger Erika 1985-től dolgozik a Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsődében mint szakképzett óvodapedagógus. Módszertani felkészültsége a hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű igényű vagy beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek nevelésében kiemelkedő, az egyéni bánásmód híve. A német nemzetiségi csoport óvónőjeként nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására. 2011 óta néptáncot oktat, és a népi kultúra közvetítéséért, az egész óvoda tehetséggondozásáért is felel.

A díjak odaítéléséről háromfős védnöki testület döntött (fotó:Kovács Bálint)

Szokolainé Polyák Tünde magas színvonalú szakmai tevékenysége ismert és elismert a Nemesvámoson élők, a szülők, a diákok és a helyi civil szervezetek körében is. Fáradhatatlan szívóssággal, lelkesedéssel készíti fel iskolája diákjait a sportversenyeken való részvételre: évtizedeken keresztül szervezte és irányította a tanulók tanulmányi és sportversenyeken való részvételét. A helyi Bajnok Diák Sportegyesület elnökeként éveken át nevelte a gyerekeket az egészséges életmód, a mozgás fontosságára. Kiválóan bánik a gyerekekkel, segíti őket tehetségük kibontakoztatásában, hogy sikeres és boldog felnőttekké válhassanak.

Kapcsolódó Cikkek