EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Toroczkai: Vona nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni

Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton. Úgy látja, az egész akció mögött Vona Gábor áll, ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni – írja az Origo.

Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton, jól mutatva hogyan is működik egy ideje ez a párt.


„A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból.”


Kihirdették a koncepciós ítéletet, amely egy interjú során véletlenül már korábban kicsúszott Gyöngyösi Márton…

Gepostet von Toroczkai László am Freitag, 8. Juni 2018

Szerinte nem ő akarta a platformalapítással a pártot szétszakítani, de a Dúró Dóra és ellene indított hadjárat végül valóban kettészakítja a Jobbikot.

„Azt is írják mindenféle konkrét bizonyíték nélkül, hogy én az elnökségi ülésekről már korábban a médiának szivárogtattam, eközben tény, hogy a Magyar Idők hamarabb tudta az alapszabály-módosító közgyűlésünk helyszínét, mint én alelnökként, de számos ehhez hasonló példát említhetnék.”

A Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta – tette hozzá, jelezve hogy a szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, a titkos együttműködések a hazaárulókkal, a belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó – írta Toroczkai.

Toroczkai szerint őket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályozták. Gátjai lehettek volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének.

„Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé.”

Az a bajtársi közösség azonban megmarad, amely lassan két évtizede formálódik, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt – zárul Toroczkai bejegyzése.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.