EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Történelmi győzelemről ír a mexikói sajtó

Történelminek nevezi a labdarúgó-válogatott vasárnapi, németek elleni sikerét a mexikói sajtó. A közép-amerikai csapat nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzte a címvédő együttest az oroszországi világbajnokság F csoportjának első fordulójában.

“Az élet gólja, a győzelem gólja, a világbajnokság gólja. Hihetetlen győzelem. 2018. június 17-e bekerül a mexikói futballtörténelembe, felejthetetlen, ami a Luzsnyiki Stadionban történt” – fogalmazott az El Universal című lap.


“Történelmi diadal. Mexikó 1-0-ra legyőzte a címvédő németeket úgy, hogy az első félidőben dinamikus, stílusos, a másodikban pedig nagyon okos futballt játszott.” – értékelt a Milenio.

A Record szerint Mexikó “nagyot ütött” Oroszországban:

“Mexikó jobb volt, mert így akarta. Mert bármi történhet, de az ember akarattal és szívvel mindenre képes.”

A moszkvai meccs egyetlen gólját Hirving Lozano szerezte a 35. percben. A német válogatott most először kezdett egy nagy tornát vereséggel azóta, hogy a 2006-os vb után Joachim Löw lett a szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.