EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Győr

Továbbra is sikeres a termelői piac

Illatos eper, ropogós cseresznye, levendula, házi készítésű sütemények, üvegbe zárt ízek várták ezúttal is a győri Dunakapu térre kilátogató érdeklődőket vasárnap délelőtt.

A hangulat is adott volt a jó portéka vásárlásához
Fotó: Marcali Gábor

A nyári melegre való tekintettel már reggel 8 órától fogadta a többtucatnyi árus a vásárlókat a győri Dunakapu téri „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” elnevezésű eseményen. Akik rendszeres látogatói a havonta megrendezett piacnak, már célirányosan keresték kedvenc termelőjüket, a jól bevált termékeket. Újdonságok azonban folyamatosan feltűnnek, így érdemes volt jól körülnézni a téren.


Kóstolni is lehetett, itt senki nem vesz zsákbamacskát!
Fotó: Marcali Gábor

Áruból ezúttal sem volt hiány. Kóstoltunk nagyon finom szedres-mákos, sárgabarackos-epres és káposztás rétest, sült sajtot, levendulaszörpöt, homoktövislekvárt, Gingko bilobából készült hűsítő teát.

Az eperstandnál pedig nemcsak friss epret vásárolhattunk, hanem helyben, frissen készített eperpürét és epres jégkását is kínáltak.

“Mindenmentes” termékek, csak a legjobb, legeredetibb alapanyagokból!
Fotó: Marcali Gábor

Kürtős kalács, rábaközi perec, mézeskalácssütik, gyógynövényekkel készült cukorkák, nyalókák sorakoztak a pultokon ezúttal is, a gyerekek nagy örömére. A felnőttek bort, pálinkát és házi sört is kóstolhattak, vásárolhattak. „Mentes” készítményekből ugyancsak volt bőven, így az ételallergiásoknak is megérte kilátogatni a piacra, és beszerezni a helyi, Kisalföldön készült alapanyagokat vagy kész termékeket.

Kapcsolódó Cikkek